Du leser nå Dagbladet Pluss

Det finnes ting som er verre enn å komme for seint: Å komme for tidlig

Det var en av de kaldeste vintrene på mange år i Oslo, og jeg hadde nylig begynt å jobbe i Dagbladet.

TABBE: - Da jeg oppdaget tabben, forsøkte jeg å snu. (Bilde har ingenting med saken å gjøre, men er hentet fra Museet for optiske illusjoner i St. Petersburg. Foto: REUTERS/Alexander Demianchuk/NTB SCANPIX
TABBE: - Da jeg oppdaget tabben, forsøkte jeg å snu. (Bilde har ingenting med saken å gjøre, men er hentet fra Museet for optiske illusjoner i St. Petersburg. Foto: REUTERS/Alexander Demianchuk/NTB SCANPIXVis mer

Her forleden skjedde det noe som aldri har skjedd før, og som antakeligvis aldri vil skje igjen. Jeg møtte en - hold deg fast - vaskeekte butler! Ja, det er helt sant. Jeg trodde slike knapt fantes utenfor britiske tv-serier, men der var han. Ung, kjekk og høflig. Og norsk. Da sjokket hadde lagt seg, tenkte jeg at nå var muligheten der til å få svar på noe jeg alltid har lurt på: Ifølge skikk bruk, hva er verst av komme for seint eller for tidlig?

Butleren smilte skrått og svarte på typisk butlersk vis: «Å komme for seint, nei, det er ikke bra». «Men det er enda verre å komme for tidlig?» spurte jeg. Dette lys levende omvandrende oppslagsverket for hva som sømmer seg eller ikke, nikket. Sakte, ettertrykkelig og sa stille: «Det er nok riktig, ja».  

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.