Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det føles som om jeg er utestengt fra mitt eget liv

Thea Steen (26) fikk kreft for et drøyt år siden.

FORANDRINGEN: For noen uker siden barberte Thea bort de siste hårtufsene. - Akkurat nå er jeg gammel, men jeg skal bli ung igjen, sier hun.
Foto: Jørn H. Moen
FORANDRINGEN: For noen uker siden barberte Thea bort de siste hårtufsene. - Akkurat nå er jeg gammel, men jeg skal bli ung igjen, sier hun. Foto: Jørn H. Moen Vis mer

Hun har en slange ut fra nyrene. Under det lange, lyse håret, er hodet glattbarbert. Hun har pilleskrin på badet, og ny leilighet i Oslo. Her tilbringer hun mye tid. Har sjelden overskudd verken til kafébesøk med venninner, jobb eller bare en rusletur, og når overskuddet først er der, blir hun overivrig, går ut, har det gøy, og er utslitt i lang tid etterpå.

Det er gått et drøyt år siden legen sa de tre ordene: «Du har kreft». Det er gått drøye tre måneder siden hun fikk beskjeden: «Du har tilbakefall».

- Akkurat nå er jeg gammel, men jeg skal bli ung igjen, sier Thea Steen (26).

Det var tidlig vår i New York. Det var 2015 og Thea hadde jobbet som frilansjournalist et halvt års tid i verdensmetropolen. Livet var perfekt. Alt klaffet. En fin leilighet, en drøm som skulle leves. Planen var å bli værende i USA i et år, kanskje to eller tre, før hun skulle dra tilbake til Oslo og slå seg til ro. Fast jobb forhåpentligvis, tidligere har hun jobbet som kulturjournalist i Dagbladet. Mann og barn, kanskje. Nå sto skriving og reising øverst på lista.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?