Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Det geniale triks som gir saftige svinekoteletter

Stjernekokk Andreas Viestad hadde nesten gitt opp da han kom over trikset.

Mysteriet svin: - Svinekoteletter har alltid vært litt av et mysterium for meg, skriver Andreas Viestad. Foto: Mette Randem
Mysteriet svin: - Svinekoteletter har alltid vært litt av et mysterium for meg, skriver Andreas Viestad. Foto: Mette Randem Vis mer

Svinekoteletter har alltid vært litt av et mysterium for meg. Det som skal være noe av det fineste svinekjøttet – laget av selve ytrefileten – ender ofte opp med å bli det aller kjedeligste.

Det er selvfølgelig ganske stor forskjell på ulike typer svinekjøtt. Kjøtt fra dyr som har levd ute, og ikke minst levd lenger, smaker mer og bedre. Men alle kotelettene har noe av det samme problemet: De kan lett bli litt tørre og pregløse.

I begynnelsen forsøkte jeg å løse dette ved å være veldig, veldig forsiktig når jeg skulle steke kotelettene. Da er det fullt mulig å få til ganske saftig kjøtt, men problemet er at det ikke blir noe spennende.

Svinekjøtt er nokså mildt i utgangspunktet, og hvis det blir behandlet altfor forsiktig, blir det lett bare blasst og pregløst. Uten skikkelig stekeflate blir det en lunken haug med mildt, lyst kjøtt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?