Mysteriet svin: - Svinekoteletter har alltid vært litt av et mysterium for meg, skriver Andreas Viestad. Foto: Mette Randem
Mysteriet svin: - Svinekoteletter har alltid vært litt av et mysterium for meg, skriver Andreas Viestad. Foto: Mette RandemVis mer

Det geniale triks som gir saftige svinekoteletter

Stjernekokk Andreas Viestad hadde nesten gitt opp da han kom over trikset.

Svinekoteletter har alltid vært litt av et mysterium for meg. Det som skal være noe av det fineste svinekjøttet – laget av selve ytrefileten – ender ofte opp med å bli det aller kjedeligste.

Det er selvfølgelig ganske stor forskjell på ulike typer svinekjøtt. Kjøtt fra dyr som har levd ute, og ikke minst levd lenger, smaker mer og bedre. Men alle kotelettene har noe av det samme problemet: De kan lett bli litt tørre og pregløse.

OPPSKRIFTER: Andreas Viestad er matskribent, tv-kokk og kokebokforfatter. Sammen med fotograf Mette Randem serverer han sine favoritter i Magasinet hver uke. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

I begynnelsen forsøkte jeg å løse dette ved å være veldig, veldig forsiktig når jeg skulle steke kotelettene. Da er det fullt mulig å få til ganske saftig kjøtt, men problemet er at det ikke blir noe spennende.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn