Mysteriet svin: - Svinekoteletter har alltid vært litt av et mysterium for meg, skriver Andreas Viestad. Foto: Mette Randem
Mysteriet svin: - Svinekoteletter har alltid vært litt av et mysterium for meg, skriver Andreas Viestad. Foto: Mette RandemVis mer

Det geniale triks som gir saftige svinekoteletter

Stjernekokk Andreas Viestad hadde nesten gitt opp da han kom over trikset.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Svinekoteletter har alltid vært litt av et mysterium for meg. Det som skal være noe av det fineste svinekjøttet – laget av selve ytrefileten – ender ofte opp med å bli det aller kjedeligste.

Det er selvfølgelig ganske stor forskjell på ulike typer svinekjøtt. Kjøtt fra dyr som har levd ute, og ikke minst levd lenger, smaker mer og bedre. Men alle kotelettene har noe av det samme problemet: De kan lett bli litt tørre og pregløse.

I begynnelsen forsøkte jeg å løse dette ved å være veldig, veldig forsiktig når jeg skulle steke kotelettene. Da er det fullt mulig å få til ganske saftig kjøtt, men problemet er at det ikke blir noe spennende.

Svinekjøtt er nokså mildt i utgangspunktet, og hvis det blir behandlet altfor forsiktig, blir det lett bare blasst og pregløst. Uten skikkelig stekeflate blir det en lunken haug med mildt, lyst kjøtt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn