- Det handler om vaner

Tre av fire norske røykere ønsker seg ut av tåka. Men hvordan klare det? Les svarene fra nettmøtet med direktør Bjørn-Inge Larsen i Sosial- og Helsedirektoratet, og hans kollega Kari Huseby fra avdeling tobakk.

«NYTT ÅR OG NYE MULIGHETER.» Hvert eneste år setter titusener av nordmenn seg fore å stumpe røyken. På nyttårsaften kan planen synes overkommelig, etter at du har sugd i deg to tjuepakninger før midnatt. MEN ALLEREDE I DAG sliter mange med å overholde forsettet. Statistisk sett har 16 prosent av nyttårsoptimistene henfalt til gamle nikotinsynder etter kun ei uke. - For de fleste er det nødvendig å planlegge. Både kroppen og hodet trenger tid på å forberede seg på en tilværelse uten røyk, sier Bjørn-Inge Larsen til Magasinet på Nett. Larsen er direktør for Sosial- og helsedirektoratet, som tilbyr hjelp til røykeslutt gjennom Røyketelefonen og sine nettsider. I tillegg står de bak antirøyk-kampanjen som i disse dager skremmer vannet av røykerne. LES SVARENE FRA NETTMØTET HER!! Vanskelig å stumpe sigaretten? Del tips, råd og frustrasjoner i vårt røykekutt-forum! Følg en av våre medarbeidere på veien mot et røykfritt liv: Astrids røykekutt-dagbok

<HLF>Svarer:</HLF> Bjørn-Inge Larsen er direktør i Sosial- og helsedirektoratet, som vil gjøre nordmenn røykfrie.
<HLF>Svarer:</HLF> Kari Huseby er avdelingsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet avdeling tobakksskader, og koordinator for Røyketelefonen.