+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Det har dukket opp et nytt faremoment på fortauet

Terror på to hjul.

UTFORDRING: De siste ukene har de elektriske sparkesyklene til utleie dukket opp i flere norske byer. Til glede for noen, men til stor frustrasjon for andre. Har de noe på fortauet å gjøre? Foto: NTB Scanpix
UTFORDRING: De siste ukene har de elektriske sparkesyklene til utleie dukket opp i flere norske byer. Til glede for noen, men til stor frustrasjon for andre. Har de noe på fortauet å gjøre? Foto: NTB ScanpixVis mer

«Svisj!»

Han kom fort. Han kom lydløst. Og han var bare et par centimeter fra overarmen min. Jeg skvatt til siden, så forfjamset at jeg ikke engang klarte å komme med et treffende kraftuttrykk. Ikke at det hadde vært noen vits, fartsfantomet hadde allerede sikksakket seg mellom folk på fortauet og var kommet utenfor høreavstand. Fartsglade syklister har vi for lengst vendt oss til. Men denne våren har fortausgjengere fått en ny trussel å forholde seg til. Ja, en motorisert sådan, også. Hold deg fast og se deg over skuldra, for nå kommer el-sparkesykkelen!

Å kjøre på sparkesykkel er moro. Det vet jeg av egen erfaring. Jeg husker det krystallklart, den dagen min far høytidelig ga meg et valg: Trehjulssykkel eller sparkesykkel? (Eller «løpehjul», som det het den gangen). Jeg er usikker på hvorfor jeg valgte det siste, men hovedgrunnen må ha vært vissheten om at det er lettere å komme opp i fart på en slik doning enn på en trehjulssykkel.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.