Det har dukket opp et nytt faremoment på fortauet

Terror på to hjul.

UTFORDRING: De siste ukene har de elektriske sparkesyklene til utleie dukket opp i flere norske byer. Til glede for noen, men til stor frustrasjon for andre. Har de noe på fortauet å gjøre? Foto: NTB Scanpix
UTFORDRING: De siste ukene har de elektriske sparkesyklene til utleie dukket opp i flere norske byer. Til glede for noen, men til stor frustrasjon for andre. Har de noe på fortauet å gjøre? Foto: NTB ScanpixVis mer

«Svisj!»

Han kom fort. Han kom lydløst. Og han var bare et par centimeter fra overarmen min. Jeg skvatt til siden, så forfjamset at jeg ikke engang klarte å komme med et treffende kraftuttrykk. Ikke at det hadde vært noen vits, fartsfantomet hadde allerede sikksakket seg mellom folk på fortauet og var kommet utenfor høreavstand. Fartsglade syklister har vi for lengst vendt oss til. Men denne våren har fortausgjengere fått en ny trussel å forholde seg til. Ja, en motorisert sådan, også. Hold deg fast og se deg over skuldra, for nå kommer el-sparkesykkelen!

Å kjøre på sparkesykkel er moro. Det vet jeg av egen erfaring. Jeg husker det krystallklart, den dagen min far høytidelig ga meg et valg: Trehjulssykkel eller sparkesykkel? (Eller «løpehjul», som det het den gangen). Jeg er usikker på hvorfor jeg valgte det siste, men hovedgrunnen må ha vært vissheten om at det er lettere å komme opp i fart på en slik doning enn på en trehjulssykkel.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisa og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisbelønte reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

6 MÅNEDER*

Påskekupp

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6mnd) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6måneder) (99kr/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.