På stell: Da faren døde, barberte Stella Mwangi av seg håret, i fjor hadde hun blå dreads. At hun i sommer går for det mer feminine, gjør henne ikke mindre <i>bad ass</i> på hip hop-scenen.
På stell: Da faren døde, barberte Stella Mwangi av seg håret, i fjor hadde hun blå dreads. At hun i sommer går for det mer feminine, gjør henne ikke mindre bad ass på hip hop-scenen.Vis mer

«Det har vært et jævlig og skummelt år»

Første gang Stella Mwangi (31) var i trøbbel, ble hun reddet av faren og hip hop. Etter at politiet tiltalte henne for fyllekjøring, måtte både Gud og mora trå til.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Foreldrene ante det kanskje fra starten, håpet det i hvert fall, da de ga henne navnet Stella som betyr «stjerne» på latin. Det skulle likevel gå mange år før Stella Mwangi selv begynte å drømme om å gjøre det stort i noe som helst.

Vel var de fem første leveåra i Kenya fylt med musikk, og etter at faren Jeff tok med seg familien og kom til Eidsvoll som politisk flyktning i 1991, var den tidligere journalisten alltid bevisst på å gi kulturarven videre til barna. Det var han som underviste dem i morsmål gjennom musikk og sanger på swahili og stammespråket kikuyu, og som fikk ungene til å opptre på lokale kulturarrangementer. Stella ble ikke akkurat poppis i skolegården av det.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn