KJENDISFAR: Det er snart sju år sida John, nærmest over natta, ble far til en superkjendis. - Det har vært sju gode og sju vonde år, sier John. Foto: JØRN H. MOEN
KJENDISFAR: Det er snart sju år sida John, nærmest over natta, ble far til en superkjendis. - Det har vært sju gode og sju vonde år, sier John. Foto: JØRN H. MOENVis mer

- Det har vært sju gode og sju vonde år

John Northug om livet som pappa til verdens mest berømte skiløper.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): Mosvik i Trøndelag, 23. januar 2006: John Northug står i fjøset, i arbeidsdress og med en høygaffel han knapt orker å løfte. Blitzlampene lyser mot ham. John Northug (56) tenker bare: «Æ må ha hjælp».

JOHN NORTHUG Tegning: FINN GRAFFFødt: 23. november 1957 i Mosvik i Nord-Trøndelag.Familie: Gift med May Northug (47), far til Petter (27), Tomas (23) og Even (18).Stilling: Seniorkonsulent i «Nye Høyder», med ansvar for team Northugs publikums-turer til OL og VMAktuell: Far til verdens mest berømte skiløper.Leser: Bjørge Stensbøls bok «Norske vinnerskaller» og snart Thor Gotaas' bok om norsk 5-milshistorie.Hører på: Liker godt trønderrock.Blir provosert av: Uærlighet.Beste egenskap: Mitt engasjement.Verste egenskap: Jeg kan være snarsint.Beundrer: Folk som tør å si meningen sin, og kona mi, som er i den kategorien.Hvis du kan reise hvor du vil: Fottur i den norske fjellheimen.Gjør om 10 år: Det har jeg ikke helt klart for meg, men da nærmer jeg meg pensjonsalder.

Fram til denne dagen hadde han levd et enkelt liv som gårdbruker og kommuneansatt. John var familiefar med kone og tre barn, fjøs og dyrkbar jord i Nord-Trøndelag.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn