CLUBMESTERKSAP: Alejandro (t.v.) kjørte stadig inn i solnedgangen på Malecon da vi fikk med oss Gretel og Lina som guider i Havana. Foto: HANS ARNE VEDLOG
CLUBMESTERKSAP: Alejandro (t.v.) kjørte stadig inn i solnedgangen på Malecon da vi fikk med oss Gretel og Lina som guider i Havana. Foto: HANS ARNE VEDLOGVis mer

- Det kommer til å snø på Cuba før det blir forandring

En analyse av det nye Cuba involverer fyll, sigaretter, en solnedgang, fri eksos, svarte penger og hvite beist. Og en fortsatt fryktet storebror.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet) HAVANA: VAREDEKLARASJON: Denne reportasjen inneholder alkohol, sigaretter, en solnedgang, fri eksos og noen forsøk på dårlig humor, men ingen gamle kommunister ble skadet under utførelsen og skrivingen av «Rom for natta» i Havana.

- Nei, dere blir ikke arrestert om dere drikker og serverer rom og cola fra denne bilen, men de gangene vi kjører forbi politifolk så kan dere holde en litt lav profil ettersom de elsker å stoppe oss og forsøke å gi oss bot.

- Eller, det vil si at de skal få lommepenger, sier han som vil bli kalt for Yusmisseleysi og som forklarer navnet med at han er oppkalt etter US Missiles. Helt sant.

Rom, cola og amerikaner

- Men, rom, cola og amerikansk bil, det må vel være en fin måte å bli kjent med byen på for dere som aldri har vært her før.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn