Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

«Det manglet noen brikker i puslespillet»

Aurora Døving (52) har alltid lengtet etter moren som forlot henne og søsteren Ana Rosa (50) i Brasil da de var små. Ana Rosa har aldri hatt lyst til å møte henne.

Barndomsminnene fra Brasil er borte, bortsett fra ett, som storesøster Aurora husker helt klart. Hun er fem år, hun står innenfor en port og ser ut på gata, ser etter svar på det eneste spørsmålet hun bryr seg om å få svar på:

«Kommer ikke mamma snart og henter oss?»

Porten tilhørte et katolsk barnehjem i den brasilianske havnebyen Porto Alegre. De kan ikke ha vært her lenge, kanskje et par måneder. Hver dag gikk Aurora til porten, sikker på at mamma skulle komme og hente henne og lillesøsteren Ana Rosa på tre år, hjem igjen.

Aurora og Ana Rosa Døving sitter ved kjøkkenbordet i barndomshjemmet i Oslo. Hit ble de adoptert fra Brasil da de var fem og tre år.

Hele livet har de holdt sammen og vært der for hverandre. De har holdt hverandre i hendene. Hardt. Delt det meste. Og likevel: De har to vidt forskjellige opplevelser av oppveksten. Storesøster har levd hele livet med et savn, lillesøster med en grunnleggende trygghet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?