Det nye Taliban?

Islamistene dømmer forbrytere til steining i Somalia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANDAG KOM meldingene om at de nye makthaverne i Somalias hovedstad Mogadishu, Islamic Courts Union (ICU), planlegger å steine flere voldtektsmenn til døde. Det er ikke første gang de islamske domstolene gir strenge straffer etter islamsk lov. Men enkelte frykter nå at ICU planlegger å innføre et svært strengt islamistisk styre, slik som Taliban i Afghanistan.

- Fem menn som voldtok fire kvinner 22. juni skal steines i dag, i overensstemmelse med islamsk sharia (den religiøse loven). De har innrømmet skyld og har også blitt identifisert av vitner, sa Siyad Mohamed, en milits-leder med bånd til ICU, til Reuters.

Senere sa han at steiningen ble utsatt fordi de ville arrestere en sjette voldtektsmann.

Samtidig melder SomaliNet om opptøyer etter at islamistene forbød visning av fotballkampene fra VM i Tyskland.

- Unge sinte menn gikk ut i gatene i Isse Abdu og Gubta nordvest for Mogadishu, etter at flere kinoer som viste fotballkampene ble stengt. De ropte slagord mot ICU og noen hevder islamske militser åpnet ild og arresterte unge menn på kinoene, skriver journalist Mohamed Abdi Farah på nettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer