Det nytter ikke bare å ta én bit

Seigt, fett og deilig. Det er på tide å grave fram fonduegryta fra 80-tallet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Og dere kjenner alle reglene: Den som først mister et brødstykke i fonduen er ute! Første gang er straffen fem stokkeslag, andre gang tjue piskeslag, tredje gang blir taperen kastet til sjøs – med noe tungt rundt føttene!»

Sitatet stammer fra Guvenør Diplodoctus, en av bipersonene i tegneseriealbumet «Asterix i Alpene» – og dette var min første introduksjon til denne merkelige retten.

For å dyppe brødbiter i en stor gryte breddfull med tjuktflytende, solgul ost, hørtes mer ut som en lek enn som mat. Akkurat som gjestene til guvernøren i Asterix opplever fenomenet.

Albumet, opprinnelig fra 1970, ble utgitt fem år seinere på norsk og siden den gang har jeg hatt lyst å spise ostefondue slik sveitserne lager den.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn