Du leser nå Dagbladet Pluss

Det persiske paradoks

Er det for mye likestilling i Iran. Er iranere virkelig ariere? Og er det sant at Ahmadinejad kun blir gjenvalgt til president om Gud vil? Vi besøkte Iran før valget.

MOTERIKTIG UNDER SKAUTET: Disse iranske kvinnene går på gata i Teheran, en by der privatbilisme er forbudt fra tidlig morgen til sen ettermiddag. Allikevel er det så mange biler i byen om dagen at det er livsfarlig å gå over gata. Faktisk er det større risiko for å bli rammet i en forgjengerovergang med grønt lys - for man tror bilene stopper. Den eneste måten å klare det på er å alliere seg med andre fotgjengere og foreta en samlet fremrykning i en stor klump. Foto: AFP/ATTA KENARE
MOTERIKTIG UNDER SKAUTET: Disse iranske kvinnene går på gata i Teheran, en by der privatbilisme er forbudt fra tidlig morgen til sen ettermiddag. Allikevel er det så mange biler i byen om dagen at det er livsfarlig å gå over gata. Faktisk er det større risiko for å bli rammet i en forgjengerovergang med grønt lys - for man tror bilene stopper. Den eneste måten å klare det på er å alliere seg med andre fotgjengere og foreta en samlet fremrykning i en stor klump. Foto: AFP/ATTA KENAREVis mer

||| TEHERAN - Vet du at Marilyn French døde i dag? Vi burde faktisk kaste bh'en for å ære henne, sier Ann Mariager høytidelig. Hun er en av mine reisekompanjonger fra Det Utenrikspolitiske Selskap.

Så sprekker ansiktet hennes opp i et smil, for hun vet like godt som meg at den amerikanske feministen overhodet ikke ville vært fornøyd med å kaste bh'en. Vi er nemlig nettopp ankommet Teheran. Her skjer alt i Guds navn - han som er den mest barmhjertige og medfølende - og ingen kan se om vi har bh på eller ikke. Min kjole er et firmannstelt med bukser stikkende ut som seil nederst. På hodet har jeg et skaut som godt kunne vært et dobbeltlaken. Det skyldes kun uvitenhet at jeg ikke,som andre reisefeller, har kjøpt meg et stramt nylonrør til å holde lokkene på plass under skautet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.