Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det sa bare POFF, og ble bokstavelig talt svart - alt var borte

I et langt smertefullt øyeblikk trodde Lars Saabye Christensen at «Halvbroren» var borte.

PÅ VEI: Ved rundkjøringen på Solli Plass, mellom Gabels gate og Drammensveien - kulissene for Saabye Christensens tidlige dannelsesfase. - Alle tiår er spesielle, men særlig opplevde jeg det fra 20 til 30. En veldig sammensatt tid. Foto: LARS MYHREN HOLAND
PÅ VEI: Ved rundkjøringen på Solli Plass, mellom Gabels gate og Drammensveien - kulissene for Saabye Christensens tidlige dannelsesfase. - Alle tiår er spesielle, men særlig opplevde jeg det fra 20 til 30. En veldig sammensatt tid. Foto: LARS MYHREN HOLANDVis mer

(Magasinet):- Fortellingen om meg. Det er en fortelling jeg ikke har tak på.

Det er de siste dagene av 50-åra hans. Han vil ta oss gjennom livet sitt, geleide oss gjennom de viktigste hendelsene, opplevelsene, scenene fra hvert tiår han har levd.

- Jeg har opp igjennom sagt noe sånt som at jeg har dårlig fantasi, men god hukommelse. Det er uttalelser som man flotter seg med, men de er gjerne ikke sanne. Jeg har også sagt at jeg skriver for å huske. Det er hakket for flott å si det også. For plutselig kom jeg til at det holder ikke.

- Jeg må revurdere en del ting. Jeg kan likeså gjerne si, god fantasi, men dårlig hukommelse. Og jeg kan si, jeg skriver for å glemme, ikke for å huske. Helt kontrære uttalelser. Om de ikke er sannere, er de mer sannferdige. Det var innledningen min.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.