Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Det sa bare POFF, og ble bokstavelig talt svart - alt var borte

I et langt smertefullt øyeblikk trodde Lars Saabye Christensen at «Halvbroren» var borte.

PÅ VEI: Ved rundkjøringen på Solli Plass, mellom Gabels gate og Drammensveien - kulissene for Saabye Christensens tidlige dannelsesfase. - Alle tiår er spesielle, men særlig opplevde jeg det fra 20 til 30. En veldig sammensatt tid. Foto: LARS MYHREN HOLAND
PÅ VEI: Ved rundkjøringen på Solli Plass, mellom Gabels gate og Drammensveien - kulissene for Saabye Christensens tidlige dannelsesfase. - Alle tiår er spesielle, men særlig opplevde jeg det fra 20 til 30. En veldig sammensatt tid. Foto: LARS MYHREN HOLAND Vis mer

(Magasinet):- Fortellingen om meg. Det er en fortelling jeg ikke har tak på.

Det er de siste dagene av 50-åra hans. Han vil ta oss gjennom livet sitt, geleide oss gjennom de viktigste hendelsene, opplevelsene, scenene fra hvert tiår han har levd.

- Jeg har opp igjennom sagt noe sånt som at jeg har dårlig fantasi, men god hukommelse. Det er uttalelser som man flotter seg med, men de er gjerne ikke sanne. Jeg har også sagt at jeg skriver for å huske. Det er hakket for flott å si det også. For plutselig kom jeg til at det holder ikke.

- Jeg må revurdere en del ting. Jeg kan likeså gjerne si, god fantasi, men dårlig hukommelse. Og jeg kan si, jeg skriver for å glemme, ikke for å huske. Helt kontrære uttalelser. Om de ikke er sannere, er de mer sannferdige. Det var innledningen min.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?