<strong>Bløt føde:</strong> Shirazsalaten er så fuktig at den nesten kan spises som en kald suppe. Foto: Mette Randem
Bløt føde: Shirazsalaten er så fuktig at den nesten kan spises som en kald suppe. Foto: Mette Randem Vis mer

Det som gjør salaten helt spesiell, er måten den settes sammen på

Arvand Dashtaray lager den beste shirazsalaten Andreas Viestad har smakt. Dette er hemmeligheten bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når det blir varmt i Iran, kan det bli veldig varmt. Tidligere i år ble det målt 53,7 grader i byen Avhaz nordvest i landet. Det er ikke bare veldig, veldig varmt. Det er også det varmeste som noen gang er målt i Asia, og en av de høyeste temperaturene som er målt i verden.

Selv når rekordene uteblir, er det sjelden at varmen gjør det. Hvert år kommer heten, den biter seg fast, lar dager bli til uker og måneder. I byen Yazd har varmen preget byen i hundrevis av år. Verdens første airconditionanlegg ble funnet opp her, spesielle luftetårn i fornemme hus, som fanger ethvert lite vindpust, fører det ned til et basseng midt i bygningen, så kjølig, fuktig luft gjør det behagelig og svalt i hele huset. Eller om ikke behagelig, så levelig.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer