Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

- Det stinker død

Dagbladet.no var blant de første i Blue Village Pakarang i Khao Lak.

DAGBLADET.NOs reporter John Rasmussen og Dagbladets fotograf Robert S. Eik var blant de første som kom til de avstengte områdene i Khao Lak - to dager etter flodbølgen.

- De åpnet veien den morgenen. Vi kjørte inn i områdene som bak to lastebiler som fraktet lik, forteller John Rasmussen.

Da de kom til skiltet mot Blue Village Pakarang, der 136 nordmenn ferierte, fortsatte lastebilene videre mot likplassen, mens Dagbladets team svingte av mot feriekomplekset.

- Vi kjørte så langt vi kunne, men måtte sette igjen bilen og gå det siste stykket.

De de kom fram til Blue Village Pakarang, var ryddearbeidet såvidt i gang.

- De bar ut safen da vi kom. Arbeidet gikk veldig raskt framover da vi kom inn der, så vi antok at de akkurat var kommet i gang da, sier John Rasmussen.

SLIK SKJEDDE DET:

Dagbladet.no dekket flodbølgen i Asia 28. desember:

Dagbladets papirutgave fortalte historien om Marius Aanstad (15) fra Oslo som ble funnet i live på et sykehus i Bangkok. Broren Martin (11) var forsatt savnet.

Også fra papiravisa: Skuespilleren Bjarte Hjelmeland (34) var en av flere kjente nordmenn som opplevde flodbølgen på nært hold.

Dagbladet.no refererte fra Bangkok-avisa The Nation, som skrev at ledelsen i det thailandske meteorologiske institutt valgte ikke å gå ut med varsel om kjempebølger. NB! Sjefsmeteorologen fikk sparken en uke seinere.

Papirutgaven videreformidler noen av de første rapportene om de voldsomme ødeleggelsene i Aceh-provinsen på Sumatra i Indonesia.

Denne morgenen var tallet på døde steget til 44 000 mennesker.

Dagbladet.nos John Rasmussen og Dagbladets Robert S. Eik var som en av de første representanter for vestlig media i Khao Lak og rapporterte hjem på telefon om grusomme ødeleggelser.

- Det er helt forferdelig. Det stinker rett og slett død her. Det er døde mennesker over alt. Det er nesten bare hvite vestlige turister blant likene, sa han.

Heldigvis var det også lyspunkter i all elendigheten. Tre norske barn ble gjenforent med foreldrene sine.

Men norske barn var også blant ofrene. 6 år gamle Theodor ble funnet død i Phuket.

Norske turister som var til stede da katastrofen inntraff var begynt å komme hjem, og flere søkte hjelp hos kriseteam på Gardermoen.

Konsulen i Bangkok opererte med ei liste på over 600 nordmenn i Thailand man ikke hadde oversikt over.

Dødstallene rundet 55 000.

UD trodde at så mange som 800 nordmenn kunne være savnet i katastrofeområdene.

Espen og Christoph Wernersen satte seg på flyet til Thailand for å lete etter broren Ketil, svigerinnen Ann-Kristin og barna deres Daniel og Sophie.


Les videre:
29. desember:
Martin (11) blir funnet død

OPPRYDDING: Strandsonen langs Khao Lak var fullstendig ødelagt av de enorme vannmengdene som skyllet innover kysten. Thailandske soldater bar ut lik fra området hvor hotell Blue Village Pakarang lå.
ENORME KREFTER: Flodbølgen kastet bilene opp i lufta som terninger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media