Fra begge verdener: Vil du ha maks ut av julemiddagen, kan det være verdt bryet å tilberede ribba og svoren hver for seg. Ribba blir smaksrik som få, og svoren helsprø.
Fra begge verdener: Vil du ha maks ut av julemiddagen, kan det være verdt bryet å tilberede ribba og svoren hver for seg. Ribba blir smaksrik som få, og svoren helsprø.Vis mer

Det svor jeg på

Sprøere blir det ikke.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg har aldri skjønt poenget med den ensidige opphengingen i svoren til juleribba. Det skal være så sprøtt, så sprøtt, slik måles suksessen på julematen. Det er etter min mening helt sprøtt, for mens skinnet popper seg stort og luftig og vanskelig å skjære opp, ender ofte det som er under - kjøttet - med å være tørt og smakløst. Når hørte du sist noen snakke om hvordan ribba smakte?

Den beste ribba er den som ikke er laget etter alle kunstens regler, ikke først dampet under folie, så stekt lenge, før den til slutt, under vaktsomt blikk, får en omgang på høyere temperatur. Den beste ribba er den som er nedlesset med store, rause smaker og stekt på lav temperatur, lenge, slik at den smelter og blir akkurat det man kan drømme om; mørt og fett og smakfullt. Sånn som den berømte svinebuken til David Changs Momofuku Ssäm Bar i New York, eller langsomt kokt kinesisk ribbe med riseddik, ingefær og soya, eller den grenseløst rause og forbløffende søte ribba som serveres i sørstatene i USA, gnidd inn i melasse og varmrøykt en evighet over hickoryved.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn