Du leser nå Dagbladet Pluss

Det svor jeg på

Sprøere blir det ikke.

Fra begge verdener: Vil du ha maks ut av julemiddagen, kan det være verdt bryet å tilberede ribba og svoren hver for seg. Ribba blir smaksrik som få, og svoren helsprø.
Fra begge verdener: Vil du ha maks ut av julemiddagen, kan det være verdt bryet å tilberede ribba og svoren hver for seg. Ribba blir smaksrik som få, og svoren helsprø.Vis mer

Jeg har aldri skjønt poenget med den ensidige opphengingen i svoren til juleribba. Det skal være så sprøtt, så sprøtt, slik måles suksessen på julematen. Det er etter min mening helt sprøtt, for mens skinnet popper seg stort og luftig og vanskelig å skjære opp, ender ofte det som er under - kjøttet - med å være tørt og smakløst. Når hørte du sist noen snakke om hvordan ribba smakte?

Den beste ribba er den som ikke er laget etter alle kunstens regler, ikke først dampet under folie, så stekt lenge, før den til slutt, under vaktsomt blikk, får en omgang på høyere temperatur. Den beste ribba er den som er nedlesset med store, rause smaker og stekt på lav temperatur, lenge, slik at den smelter og blir akkurat det man kan drømme om; mørt og fett og smakfullt. Sånn som den berømte svinebuken til David Changs Momofuku Ssäm Bar i New York, eller langsomt kokt kinesisk ribbe med riseddik, ingefær og soya, eller den grenseløst rause og forbløffende søte ribba som serveres i sørstatene i USA, gnidd inn i melasse og varmrøykt en evighet over hickoryved.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.