STYRKING: - Det første den nåværende regjeringen gjennomførte - de som i årevis har reklamert med at utdanning er det viktigste - var å øke andelen kristendomsundervisning i religionsfaget. For å si det forsiktig: Det er en hån mot skolen, mener lærer Håvard Tjora. Foto: Jørn H. Moen, Dagbladet
STYRKING: - Det første den nåværende regjeringen gjennomførte - de som i årevis har reklamert med at utdanning er det viktigste - var å øke andelen kristendomsundervisning i religionsfaget. For å si det forsiktig: Det er en hån mot skolen, mener lærer Håvard Tjora. Foto: Jørn H. Moen, DagbladetVis mer

- Det var en hån mot skolen da den nåværende regjeringa styrket kristendoms-undervisningen

En av tre går ut av videregående uten vitnemål. Tør vi å tenke nytt?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg skal innrømme noe litt klamt. Første gang jeg skulle stemme ved valg, så visste jeg ikke hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg skjønte at jeg skulle plukke ut et parti og legge lappen i urnen, men det å krysse ut noen navn og sette inn andre, visste jeg ikke hvordan jeg skulle gjøre. Jeg fulgte med på skolen, og fikk ganske bra karakterer.

Jeg har seks års høyere utdannelse. Men jeg kunne altså ikke det mest basale i et demokrati, nemlig å avgi min stemme. Derimot kunne jeg fortalt deg hvordan du deriverer en andregradslikning.

Hvem kontakter du?

Da jeg var 18 fikk jeg en kjæreste som var alvorlig psykisk syk. Vi holdt sammen gjennom angst og depresjon. Gjennom avbrutt utdanning, arbeidsledighet og sykehusopphold. Verken hun eller jeg kunne noe om rettigheter og plikter ved sykdom. Hvordan trygdeordningene fungerer, eller hvordan man skaffer leilighet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn