Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

- Det var jo så billig å tatovere seg

Kim (25) har eks-damas navn over hele ryggtavla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BLADET FHM (FOR HIM MAGAZINE) har kåret norges verste tatoveringstabber. Eller tatastrofer, som bladet kaller de fatale beslutningene om å brenne inn motiver i huden - gjerne i fylla og i lugubre sjapper i utlandet.

Blant de uheldig tatoverte som har sendt inn bilde til FHM, er Kim Elvebakk (25) fra Verdal i Nord-Trøndelag.

Kim forteller til lokalavisa Innherreds Folkeblad Verdalingen at han var i Bulgaria sammen med en kameratgjeng i juli i fjor.

Han bestemte seg for å tatovere hele navnet til kjæresten tvers over ryggen: «Elise M Riksvold» med store bokstaver.

- Det skjedde etter den andre kvelden på byen, og jeg må vel innrømme at det var en fuktig kveld. Jeg betalte om lag 800 kroner for tatoveringen. Det er jo veldig billig å tatovere seg der nede, sier Elvebakk til Verdalingen.

PROBLEMET ER BARE AT forholdet mellom Kim og Elise tok slutt noen måneder senere, i desember.

- Vi er fortsatt gode venner, men jeg kan jo ikke gå rundt med denne tatoveringen resten av livet. Jeg må jo tenke litt på neste kjæreste også, sier Elvebakk til Verdalingen.

25-åringen velger å ta det humoristisk, men har planer om å tatovere et annet motiv oppå eks-kjærestens navn.

ANGRER I DAG: Kim Elvebakk (25) fra Verdal tatoverte hele navnet til sin daværende kjæreste på guttetur til Bulgaria i juli i fjor. I desember var de ikke kjærester lenger. Foto: FHM
ANGRER I DAG: Kim Elvebakk (25) fra Verdal tatoverte hele navnet til sin daværende kjæreste på guttetur til Bulgaria i juli i fjor. I desember var de ikke kjærester lenger. Foto: FHM Vis mer

Elise M. Riksvold selv sier til Verdalingen at hun ikke ville gjort det samme selv.

- Det er nok mest flaut for ham, sier hun lattermildt til lokalavisa.

FLAUT, JA. Men likevel nådde ikke eks-kjæreste-tatoveringen helt til topps i FHMs kåring av de verste tattis-tabbene.

Det gjorde derimot en innsender som har tatt bilde av en tatovering han har på magen, rett over buksekanten.

- Det som kanskje er litt kjipt er at det skulle være en mann som tar en dame bakfra, men tror du ikke jeg klarte å glemme pupper på dama. For å si det sånn: Det ble mann på mann - og det er ikke helt min greie, forteller vinner-innsenderen til FHM.

En annen uheldig kar sitter igjen med en Playboy-kanin på halsen etter ei fyllekule.

- Dette skjedde hjemme i stua til en bekjent og ifølge andre var han helt neddopet. Jeg har vært i kontakt med et par lokale sjapper, men INGEN vil reparere fordi det ikke er fornuftig å ta en tattoo på halsen, erkjenner innsenderen som har fått tittelen «Playboy Dummy».

EN INNSENDER FRA ET LITE STED i Nord-Norge fortviler fordi tatoveringen han har over hele høyre underarm ikke bare er dårlig teknisk utført:

image: - Det var jo så billig å tatovere seg

- På tatoveringen skal det stå 17.08.87 (fødselsdatoen min i romertall), men det står 16.08.87!

Og en Elvis-fan bidrar med følgende etterpåklokskap:

- Jeg vil ikke anbefale andre beduggede sjeler å ta portrett i Marmaris, Tyrkia. Jeg er sikker på at Elvis snudde seg i grava etter den første tatoveringa.

- Man skal være veldig sikker på at man vil ha en tatovering før man velger å ta en, sier professor og overlege Cato Mørk ved hudavdelingen på Rikshospitalet til Dagbladet.no.

- En tatovering kan fjernes med laser eller ved å skjæres bort. Men den vil sjelden kunne fjernes helt, du vil fortsatt kunne se et avbleket motiv i huden, forklarer Mørk.

OVERLEGEN FORTELLER AT det faktisk er de mørke fargene som er lettest å fjerne ved laserbehandling. Laseren sprenger i stykker pigmentet, slik at det forsvinner lokalt, går inn i blodstrømmen og fraktes bort.

- Man vet ikke sikkert om pigmentet forsvinner ut av kroppen, eller om det lagres for eksempel i leveren, sier Mørk.

Uansett er fjerning av en uønsket tatovering langt fra en enkel sak. Blant annet er det en risiko for arrdannelse etter en slik behandling.

- Man må oppsøke en privat klinikk, og behandlingen kan være både kostbar og langvarig. Prisen avhenger av størrelsen på tatoveringen og antall behandlinger man må gjennom. Ofte er det mange omganger med fjerning, gjerne 7-8 ganger. Smertenivået er omtrent det samme som ved å foreta en tatovering, forteller Mørk.

- Er det et bedre alternativ å tatovere et nytt motiv oppå?

- Det blir en individuell vurdering, og det kommer veldig an på motivet. Men det er naturligvis et alternativ man bør vurdere. Man har ikke samme risiko for arrdannelse som når man fjerner en tatovering med laser. Men det aller beste er å tenke seg godt om før man får noe tatovert på kroppen. Man bør være sikker på at man vil mene det samme resten av livet.

Rikshospitalet fjerner ikke tradisjonelle tatoveringer, men har unntaksvis gjennomført behandlinger av såkalte «asfalt-tatoveringer».

- Dette er misfarginger som har oppstått etter kutt, sår og liknende. De fjernes med laser på samme måte som tradisjonelle tatoveringer, og sluttresultatet kan faktisk bli ganske fint, avslutter Mørk.

Denne artikkelen er skrevet for Magasinets nettredaksjon, og ikke publisert i papirutgaven. Har du spørsmål eller kommentarer, send dem til oss på e-post. Eller tatover spørsmålet på kroppen, og send en MMS til 2400.

VINNEREN: Norges verste tatoveringstabbe, ifølge bladet FHM. «Den befinner seg på magen, rett over buksekanten. Det som kanskje er litt kjipt er at det skulle være en mann som tar en dame bakfra, men tror du ikke jeg klarte å glemme pupper på dama. For å si det sånn: Det ble mann på mann - og det er ikke helt min greie», skriver innsenderen. Førstepremien er en ny tatovering til å ha over den gamle.
FEIL FØDSELSDAG: «På tatoveringen skal det stå 17.08.87 (fødselsdatoen min i romertall), men det står 16.08.87! Ellers ble det også gjort en veldig dårlig jobb. Det er mange plasser på tatoveringen hvor den er dårlig fylt. Da jeg ringte sjappa, ble jeg avvist! Han nektet for å ha gjort en feil!», sier en oppgitt nordlending.
ELVIS LEVER EVIG:</B> «Hadde et aldri så lite uhell i Tyrkia i fjor sommer», innrømmer denne innsenderen.
RÆVA IDÉ: «Etter en fuktig kveld ute i Ayia Napa, ble jeg lurt inn på et tattoo-studio der kompisene mine tatoverte "marius cum meg i rÆva" på min høyre skinke. Et par dager senere var vi minst like drita og jeg ville rette opp dette. Det endte med at det ble tattovert "AND I TOOK IT LIKE A MAN" på den andre skinka. Jeg mener dette må være en av de dårligste tattooene i historien», innrømmer eieren av disse tatoveringene.
«LAKE AREA PUNX»: «Grunnen til at min nydelige tatovering trenger profesjonell overhaling, er at jeg hater den mer og mer. Og jeg kommer alltid til å tenke på hvor drita full og dum jeg var da jeg tok den», skriver denne karen.
EGET DESIGN: «I ørkenfylla i taxi fra Sandnes til Stavanger, bestemte undertegnede og tre kompiser seg for å stikke innom en finsk tatovør vi kjenner for en aldri så liten pit-stop», forteller denne innsenderen, som har tegnet motivet selv.
PLAYBOY FOR LIFE: «Dette skjedde hjemme i stua til en bekjent og i følge andre var han helt neddopet. Jeg har vært i kontakt med et par lokale sjapper, men INGEN vil reparere fordi det ikke er fornuftig å ta en tattoo på halsen», sier en angrende innsender.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!