Det vonde året

Men statsminister Jens Stoltenberg (53) vil ta vare på de gode minnene.

DET VERSTE ØYEBLIKKET: - Bunnen faller ut av verden. Alt håp er ute. Slik beskriver statsminister Jens Stoltenberg øyeblikket han fikk vite omfanget av massakren på Utøya. Her er han fotografert i statsministerboligen i Oslo. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet.
DET VERSTE ØYEBLIKKET: - Bunnen faller ut av verden. Alt håp er ute. Slik beskriver statsminister Jens Stoltenberg øyeblikket han fikk vite omfanget av massakren på Utøya. Her er han fotografert i statsministerboligen i Oslo. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

— Nei.

Statsminister Jens Stoltenberg svarer, brått, før spørsmålet er ferdig stilt.

—Jeg har ikke fulgt med på gjerningsmannens forklaring i retten. Jeg har nesten ikke brukt tid overhodet på å forsøke å forstå hvorfor han har begått slike bestialske ugjerninger. De er så ondskapsfulle, så utilgivelige, så fundamentalt i strid med alt jeg tror på. For meg har det ikke gitt noen mening å gå inn i saken eller lese hans manifest. Jeg tror på humanitet, åpenhet, demokrati. Da trenger jeg ikke lese noe sånt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer