Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Det vonde året

Men statsminister Jens Stoltenberg (53) vil ta vare på de gode minnene.

DET VERSTE ØYEBLIKKET: - Bunnen faller ut av verden. Alt håp er ute. Slik beskriver statsminister Jens Stoltenberg øyeblikket han fikk vite omfanget av massakren på Utøya. Her er han fotografert i statsministerboligen i Oslo. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet.
DET VERSTE ØYEBLIKKET: - Bunnen faller ut av verden. Alt håp er ute. Slik beskriver statsminister Jens Stoltenberg øyeblikket han fikk vite omfanget av massakren på Utøya. Her er han fotografert i statsministerboligen i Oslo. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet. Vis mer

— Nei.

Statsminister Jens Stoltenberg svarer, brått, før spørsmålet er ferdig stilt.

—Jeg har ikke fulgt med på gjerningsmannens forklaring i retten. Jeg har nesten ikke brukt tid overhodet på å forsøke å forstå hvorfor han har begått slike bestialske ugjerninger. De er så ondskapsfulle, så utilgivelige, så fundamentalt i strid med alt jeg tror på. For meg har det ikke gitt noen mening å gå inn i saken eller lese hans manifest. Jeg tror på humanitet, åpenhet, demokrati. Da trenger jeg ikke lese noe sånt.

Lyden av sildrende vann fra fontenene i hagen, av tid som går, når opp til terrassen på statsministerboligen. Det er snart et år siden Stoltenberg satt på kontoret noen få meter unna og hørte bulderet i luften, fikk en telefon fra kommunikasjonsmedarbeider Arvid Samland, som løp ned trappene i Regjeringsbygget med et blødende sår i hodet og så ødeleggelsene under seg. Det var da han hørte om det raserte Regjeringskvartalet, Stoltenberg forsto at det ikke kunne være en ulykke. Og at det kunne komme et angrep nummer to.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Kjøp et abonnement på Dagbladet Pluss og få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?