Du leser nå Dagbladet Pluss

Dette bør du drikke til rekene i sommer

Her er hvitvinene som matcher sjømaten.

FAVORITTENE: Tørr riesling og grüner veltliner fra Tyskland eller Østerrike og Chablis, Burgund, muscadet og Pouilly-Fumé fra Frankrike er alle eksempler på forskjellige vinstiler og druetyper som alle innehar mange av egenskapene vi leter etter når vi skal velge vin til skalldyr.
FAVORITTENE: Tørr riesling og grüner veltliner fra Tyskland eller Østerrike og Chablis, Burgund, muscadet og Pouilly-Fumé fra Frankrike er alle eksempler på forskjellige vinstiler og druetyper som alle innehar mange av egenskapene vi leter etter når vi skal velge vin til skalldyr.Vis mer

(Dagbladet): • Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

Skalldyr på bryggekanten er en sommerlig tradisjon for mange. Selvplukkede reker med loff og majones eller et overdådig skalldyrfat på en bryggerestaurant, hører liksom bare med når sola varmer på sitt beste.

Best om høsten

Sommeren er rett og slett sesong for å spise skalldyr, selv om ingen av skalldyrene faktisk er i sesong.

Vårt kalde vann gjør at disse fantastiske råvarene viser seg fra sin aller beste side litt senere utover høsten og vinteren.

Det er allikevel akseptable varianter å få tak i fra andre farvann også nå.

Sødmefull smak i kjøttet

Ved valg av vin til skalldyr er det åpenbart at dette vil variere stort ut i fra hvilken type skalldyr vi snakker om.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

HELGEKUPP

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/ 6mnd når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/3mnd).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.