Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Dette er historien om Mina som rømte fra familien for å unngå å bli giftet bort

Men det er også historien om venner og lærere som visste at hun ble slått og kontrollert hjemme, og ikke turte å gripe inn.

Ny start:  Det er gått snart halvannet år siden «Mina» flyktet og brøt all kontakt med familien. Nå lever hun på hemmelig adresse med ny identitet. Foto: Agnete Brun
Ny start: Det er gått snart halvannet år siden «Mina» flyktet og brøt all kontakt med familien. Nå lever hun på hemmelig adresse med ny identitet. Foto: Agnete Brun Vis mer

–Om jeg ikke er tilbake i Norge om to uker, må du kontakte politiet. Da har de giftet meg bort.

«Mina» betrodde seg til ei norsk venninne bare dager før hun skulle reise til Tyrkia med familien. Uroen hadde vært der lenge, familien pleide jo aldri å dra på ferie sammen, og hun visste godt at det er vanlig å mellomlande i Istanbul om man skal videre til foreldrenes hjemland i Midtøsten.

Mina forteller at det først var da et familiemedlem advarte henne, at alvoret virkelig sank inn. Det ble sagt rett ut; at familien planla å gifte henne bort.

–Jeg spurte foreldrene mine om å få se returbilletten min. Det fikk jeg ikke. Å gå til politiet var uaktuelt, jeg hadde ingen tillit til dem. Så på en måte hadde jeg vel gitt opp, og tenkte at det som skjer, det skjer.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?