Dette er pengebeviset

Politiet hevdet de fant en solid årslønn fra KGB i kofferten til «Foxtrot». Han har hele tiden sagt at han mottok en mer normal lønn for informasjonsutlevering til Irak.

HADDE PENGER I KOFFERTEN: Hvor mye var det og hvor kom de fra? Det har Treholts forsvarere og politiet alltid vært uenige om. Dette er POTs bilde av det de påsto er Treholts koffert med dollarsedler etter møtet han hadde med Titiov i Wien i august 1983. Nå er det reist tvil om dette bildet virkelig ble tatt i Treholts leilighet.
Foto: PST / SCANPIX
HADDE PENGER I KOFFERTEN: Hvor mye var det og hvor kom de fra? Det har Treholts forsvarere og politiet alltid vært uenige om. Dette er POTs bilde av det de påsto er Treholts koffert med dollarsedler etter møtet han hadde med Titiov i Wien i august 1983. Nå er det reist tvil om dette bildet virkelig ble tatt i Treholts leilighet. Foto: PST / SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| • Les hele Treholt-dommen her (pdf, 256 sider)

- JEG VISSTE AT POLITIET LØY både om beløp og om seddelsammensetning, men forsvarerne advarte meg i retten mot å kalle det forfalskede bevismaterialet ved sitt rette navn, skrev Arne Treholt om det på nytt aktuelle pengebeviset i sin selvbiografi «Gråsoner» fra 2004.

Pengebeviset i Treholtsaken helt siden det ble kjent vært omstridt. Treholt beskriver hvordan han opplevde å bli presentert for beviset første gang i 1985:

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.