Populær kraftkost: Kokt kål. Hel pepper. Og... lam? Nei, for å hamle opp med kålen og pepperet kreves kraftigere saker. Foto: Mette Randem
Populær kraftkost: Kokt kål. Hel pepper. Og... lam? Nei, for å hamle opp med kålen og pepperet kreves kraftigere saker. Foto: Mette RandemVis mer

Dette er problemet med den moderne fårikålen

Og slik lager Andreas Viestad den kjente retten.

Du kan lukte det! Fra siste torsdag i september – fårikålens dag – og helt opp mot jul kan du kjenne den snikende, ikke-alltid-så-gode-hvis-du-ikke-selv-er-invitert-lukta i nabolag og trappeoppganger over det ganske land.

Slik har det lukta lenge. Og ikke bare her til lands. Det er nesten to tusen år siden keiser Claudius, midt i Romerrikets storhetstid, kalte sammen senatet for å vedta at det ikke finnes bedre mat enn kål kokt sammen med kjøtt.

OPPSKRIFTER: Andreas Viestad er matskribent, tv-kokk og kokebokforfatter. Sammen med fotograf Mette Randem serverer han sine favoritter i Magasinet hver uke. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Det er i grunnen et merkelig vedtak for romere med tilgang på alt fra lerketunger, feite ender og tunfisk, til ferske fiken og eksotiske krydder. Men det er en sterk søknad til æresmedlemskap i Fårikålens venner.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn