Dette er «shrinkage»

Gigantskrotum trekker seg inn og ut ved hjelp av sensorer.


EN TRÅDLØS VOODO-DUKKE
er blant oppfinnelsene kunststudentene ved Ticsh kunstskole i New York presenterte på sin vårutstilling ITP i går kveld.

Dukken ser ut som en vanlig voododukke, og du kan bruke nål på den. Da sender den smser, eposter med forbannelser til den du har lagt inn kontaktinformasjonen til, eller ringer dem opp. Den har nemlig trådløs nettilkobling.

Ubegrenset plaging er ikke tilrådelig. Dukken har kamera i øynene, og overbelaster du den, tar den bilde av deg og sender til offeret ditt.

Dukken er laget av Rodrigo de Benito og Zannah Marsh, som studerer ved skolen som har som mål å utforske kommunikasjonsteknologi i kunst.

- Tele pricker-prosjektet er designet for pøbler, kjærester som er blitt dumpet og hevngjerrige ansatte, skriver studentene på nettsida si.

Du kan se en demonstrasjon av dukken hos Gizmodo. I videoen sender den en «eiendoms-forbannelse» til det utplukkede offeret. Den varsler at naboene kommer til å ha høylydt sex til alle døgnets tider.

DE DIGRE TESTIKLENE som er laget av Jason Krugman, Stella Kim og Ben Chao trekker seg sammen og utvider seg avhengig av temperaturen i rommet. De påvirkes også av at du tar på dem. The Teste Touch heter prosjektet, som beskrives nærmere på nettsida til prosjektet. Studentene er opptatt av anatomi.

- Uten en virksom cremaster-muskel kan spermiene lett bli overopphetet, drept og mannen kan bli steril. Denne installasjonen viser en av de viktigste funksjonene i det autonome nervesystemet som utfører helt nødvendige oppgaver automatisk. Selv om testikler ofte er gjenstand for humor og vulgariteter, er de helt essensielle for menneskehetens overlevelse, skriver studentene på nettsida til utstillingen.

KUNSTPROSJEKT: Testiklene med det lette stoffet som ligner hud er hengt opp i taket på vårustillingen til ITP i New York. Foto: Teste touch
KUNSTPROSJEKT: Testiklene med det lette stoffet som ligner hud er hengt opp i taket på vårustillingen til ITP i New York. Foto: Teste touch Vis mer

De forteller at de har lagt inn reaksjon i gigant-testiklene for å få en mer direkte interaksjon med brukeren. Studentene har brukt hudlignende stoff, motorer, sensorer og selvsagt elektrisitet og ledninger. Dermed kan du se tilstanden som George Constanza i komedien Seinfeld gjorde kjent for mange år siden, nemlig shrinkage, peniskrymping som følge av lav temperatur.

«TISCHIES» kalles gjerne studentene ved Tisch, som er en del av New York University. Skolen har verdenskjent utdanning i film, drama og skriving, men også utdannelsen i interaktiv kommunikasjon er kjent for å være eksperimentell og høyteknologisk vågalt.

Helt siden 70-tallet har det foregått eksperimentering i nye medier og programmering her, og studentene har endt opp som kunstnere, utviklere, forfattere, ingeniører, designere og nerder.

«BORN DROPPED OUT» er navnet på prosjektet som viser intervjuer med 30 barn av hippier. På nettsiden Hippie kids stories kan du se klipp av dem alle. De som deltok, nå mellom 30 og 40 år, svarte på de samme 20 spørsmålene uten at noen intervjuet dem.

Poenget med dette prosjektet er å undersøke et nytt konsept for dokumentarfilm. Her forsøker skaperen Caleb John Clark å vise hvordan et interessant intervjuobjekt kan utforskes av seere, som får trekke egne konklusjoner. En av dem som bidrar er Anne. Hun svarer på spørsmålet om dop.

- Det var mye pot rundt forbi da jeg vokste opp, men ikke noen tyngre stoffer som jeg var klar over. Det var en del eksperimentering med peyote og andre ting, men det føltes ikke skremmende for meg. Det var avmystifisert og handlet om eksperimentering med bevisstheter, og at det var noe man ville gjøre, sier hippie-barnet Anne, nå i 30-åra.

BRUSH BOT heter prosjektet med malebørstene som setter i gang på egen hånd. På lerretet lager de små trekkoppbil-lignende børstene fancy mønster når maling helles på.


Waves of leaves
er navnet på en interaktiv keramikkfigur som reagerer på seernes blikk ved å bevege seg.


De sjalu møblene
kan bli voldelige, og har til hensikt å overvåke nettbruken vår.

Andre ting studentene viste framvar Ukikit, et virtuelt foosballspill med sensorer der du selv opererer som spillerne på banen.

Med DJ-maskinen der du velger ulike sampler ved å dra i tau, får du trent samtidig som du lager musikk.

Spillet Aram Chang lar deg leke med kniver, poenget er å gjøre de samme bevegelsene som kameraten din og ikke treffe fingrene.


360-graders prøverombilde
er foreløpig på teststadiet, men planen er at systemet skal fotografere deg med nye klær på og laste opp bildene straks på nett slik at du kan dele det. Man trenger altså ikke bli med som rådgiver i klesbutikken lenger når dette er på plass.

Alle prosjektene i vårutstillingen kan du se på skolens nettsider. Gizmodos samlesider har flere videoer fra utstillingen. Fotografen til Make Magazine var til stede og har lagt ut alle bildene sine på Flickr.

Denne artikkelen er skrevet av Magasinets nettredaksjon, og ikke publisert i papirutgaven. Har du spørsmål eller kommentarer, send dem til oss på e-post.

PLAG SJEFEN:</B> Eller eks-kjæresten med denne trådløse voodo-dukka.
<B>FROSTY GOES TO HELL:</B> 3D-spill basert på Wii for å kontrollere en snømann som balanserer på en vulkan. Laget av James F McMahon VIII.
<B>KORSETT:</B> CO2RSET er laget av Kristin OFriel og overvåker luftkvaliteten og blir strammere eller løsere avhengig av CO2-andelen i lufta.
BAK HUDLAGET:</B> Her er de oppblåsbare testiklene avkledd.
FUNJI:</B> Skal åpne de følelsesmessige kanalene mellom mennesker, blant annet ved hjelp av Facebook. <a href=http://www.youtube.com/watch?v=taDueld_tvw>Video av hvordan man gjør det</a>. Funji er beregnet på barn og tenåringer.
HIPPIEBARNA FORTELLER:</B> Webtv-prosjekt uten intervjuer.
MOBIL KARAOKE:</B> Shin-Yi Huang har utarbeidet en mobilapplikasjon som lar brukerne synge karaoke med mobilen og filme sin egen musikkvideo med den.
REAGERER PÅ BERØRING: Giganttestiklene skal være mest mulig naturtro i utførelse og reaksjonsevne.
LEDNINGER OG SENSORER:</B> Temperaturen i rommet registreres av sensorer som trekker skrotum inn og ut.
FOOSBALL:</B> Med Ukikit har du det tradisjonelle foosballspillet på skjerm på veggen, mens du må bevege beina selv.