HAR SLIKT Å GJÆRE: Slimklysene fra Lisa og Kim er blitt til ulike varianter av kombucha. Foto: MARIA GOSSE
HAR SLIKT Å GJÆRE: Slimklysene fra Lisa og Kim er blitt til ulike varianter av kombucha. Foto: MARIA GOSSEVis mer

Dette er sommerens hippeste leskedrikk. Det begynner med en slimklyse med bakterier

Og du kan lage leskedrikken selv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Neiogneiognei! Kan jeg ha fått … mugg på babyen min?! Jeg er en usikker førstegangsmor – til en slimkladd i ei krukke. Kladden er donert fra et menneske jeg ikke kjenner, Lisa på St. Hanshaugen. Den lever. Den skal, etter planen, formere seg hjemme på ­k­jøkkenet mitt og forvandle den grumsete, gusje­brune væsken den ligger og flyter i, til en vidunderlig sommerdrink.

Til kombucha. Noe av det mest moteriktige du kan leske ganen med, en slags gjæret te. Begrepene «mor» og «baby» er ikke noe jeg finner på for dramatikkens skyld, dette er terminologien i miljøet av hardcore hjemmebryggere jeg er i ferd med å utforske. Et miljø der også ordet SCOBY, som gjerne skrives med store bokstaver, er sentralt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn