AVHENGIGHET: - Sexavhengigheten kan gå utover parforholdet, familie og venner, eller jobb og økonomi, skriver Bente Træen. Foto: NTB SCANPIX
AVHENGIGHET: - Sexavhengigheten kan gå utover parforholdet, familie og venner, eller jobb og økonomi, skriver Bente Træen. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Dette er tegn på sykelig sex-avhengighet

Når seksualdriften skaper problemer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

De seinere årene har temaet sex-avhengighet stadig dukket opp i media. Det forholder seg imidlertid slik, at sexavhengighet ikke er en egen diagnose. Forskere har for eksempel konkludert med at det ikke er noe i hjernen som skiller de som definerer seg som sexavhengige fra ikke-sexavhengige.

Det innebærer likevel ikke at enkelte kan ha en seksualdrift som oppleves som sterk og vanskelig å kontrollere, og at det oppleves som et problem for den det gjelder.

Akkurat som med avhengighet av alkohol og narkotika, eller spilleavhengighet, er det rapportert om at sexavhengigheten kan gå utover parforholdet, familie og venner, eller jobb og økonomi.

I sitt doktorgradsarbeid om svenskers bruk av internett til seksuelle formål studerte Kristian Daneback hva som karakteriserte de som ble klassifisert som seksuelt tvangsmessige. De som falt inn under denne gruppen tilbrakte 11 timer eller mer på internett hver uke med seksuelle aktiviteter, i tillegg til at de skåret så høyt på den velrenommerte «Kalichman's sexual compulsivity scale» at de ble karakterisert som seksuelt tvangsmessige.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn