Dette får meteorolog Bente Wahl (49) klump i magen av

Værmeldingen har en sentral plass i nordmenns hverdag.

STORMFULL JOBB: Bente Wahl og hennes kolleger ved Meteorologisk institutt er flinke til å melde riktig vær. Men også de beste kan bomme. Det har Wahl erfart. Og det er ingen god følelse.
STORMFULL JOBB: Bente Wahl og hennes kolleger ved Meteorologisk institutt er flinke til å melde riktig vær. Men også de beste kan bomme. Det har Wahl erfart. Og det er ingen god følelse.Vis mer

– Hvis jeg er i settinger der jeg ikke kjenner så mange, er det bare å fortelle hva jeg jobber med, så går praten lett. For er det noe du kan snakke med alle om, uansett alder, samfunnslag, kjønn eller politisk tilhørighet, så er det været, sier meteorolog Bente Wahl.

Og legger til:

– Jeg tror leger opplever noe av det samme. For i likhet med været, elsker folk å snakke om sykdommer. Jo, den der er nok ganske sikker: Dårlig på small talk, velg utdannelse innen medisin eller meteorologi. He-he.

Du har helt sikkert hørt den. Den blide stemmen på radioen som forteller om skyfrie vårdager og stormfulle novembernetter med like stor entusiasme. Og hvis du bruker tv til andre ting enn å strømme serier og filmer, har du nok også sett hvor stemmen kommer fra. I snart ti år har Bente Wahl kledd på seg fintøy, fått håret stylet og ansiktet pudret, og så stilt seg opp foran digitale kart i «Dagsrevy»-studioet for å fortelle oss om vi må regne med å måke oppkjørselen neste morgen, ta med paraply eller pakke solkrem. Værmeldingen har en sentral plass i nordmenns hverdag, nå som før. Om vi får den via gammeldagse medier som radio og tv, eller via nettsider som yr.no, synes interessen å være relativt konstant. Men den øker merkbart i forkant av fridager og ferier. Som nå.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.