LANGSOM KJØTTSAUS: Planlegger du godt nok, kan du brune kjøttet først og så bake det over natta. Foto: Mette Randem
LANGSOM KJØTTSAUS: Planlegger du godt nok, kan du brune kjøttet først og så bake det over natta. Foto: Mette RandemVis mer

Dette gjorde Andreas Viestad da barna ville ha «vanlig» mat

Å lage spagetti med kjøttsaus kan ta 20 minutter – eller et døgn.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Liker dere det ikke?

En nølende stillhet, som av utenforstående kunne tolkes som høflighet, senket seg rundt bordet – og over min herlige steinsopprisotto med duebryst.

- Det er ikke det, altså… sa min datter.

- Men kan vi ikke av og til ha noe helt vanlig til middag?

De andre barna nikket samtykkende, før de brøt ut i rop om vanlighet.

Andreas Viestad

Andreas Viestad er matskribent, tv-kokk og kokebokforfatter. Sammen med fotograf Mette Randem serverer han sine favoritter i Magasinet hver lørdag.

- Vi vil ha vanlig mat!

Jeg kjente på en sår fornærmelse, en krenkelse som først fikk form av sinne. De utakknemlige lømlene! Er de ikke glade for albueskjellene og bottargaen, for oksehalene og kanintungene, for den pressede anda vi har til jul i stedet for ribbe, for jordskokken fra egen hage og de deilige kapersene som jeg kjøpte med fra Sicilia?

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn