- Dette vil jeg fortelle deg om første gang jeg prøvde heroin

May-Ritas historie om det første skuddet.

JOMFRUSKUDDET: - Jeg blir kvalm når jeg tenker tilbake på det nå, sier May-Rita et langt liv og mange nålstikk seinere. Foto: Kristin Svorte
JOMFRUSKUDDET: - Jeg blir kvalm når jeg tenker tilbake på det nå, sier May-Rita et langt liv og mange nålstikk seinere. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert

Hun er 14 år gammel og har på seg en ullgenser som lukter fisk fordi den har ligget slengt ute, nede ved sjøen. Hun bor et sted i Nord-Norge, men det er litt uklart hvor «hjemme» er. Livet er allerede i ferd med å spinne ut av bane.

Barnevern. Fosterhjem. Opprør. Alkohol. Hasj.

En del av henne er fortsatt ei vanlig skolejente som trener basket og judo. Samtidig har hun begynt å gjøre innbrudd og henge med ville folk. Inne i hodet hennes er det som om tre forskjellige låter blir spilt samtidig. Et konstant kjør av tanker. Uro, som først flere tiår seinere skal få et navn på fire bokstaver. ADHD.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer