Dillpoteter: Når hårene er spist og du bare har stilken igjen, kan den fryses ned for så å kokes med poteter på et seinere tidspunkt.  Foto: Maria Fors Östberg
Dillpoteter: Når hårene er spist og du bare har stilken igjen, kan den fryses ned for så å kokes med poteter på et seinere tidspunkt.  Foto: Maria Fors ÖstbergVis mer

- Dill er ikke bare pynt og fjas, ikke bare dill og dall. Vi spiser dill som grønnsak

- Det eneste jeg er litt nøye med er vanningen, dill liker mye vann, skriver Sara Bäckmo.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En gjennomsnittlig russer spiser 1,6 kilo dill i året. 1,6 kilo tynn, hårete og lett dill. Det blir visst nok til å fylle en stor koffert.

Avisa The Guardians russlandkorrespondent opplever ikke lenger dill som krydder i tilværelsen, eller i maten: «Dill er en bølle,» skriver han fra Russland, «som brutalt og aggressivt invaderer enhver matrett og kan sabotere den med bare et par grønne hårstrå.»

Pyse. Jeg er mer som en russisk babusjka.

Én ting er vi imidlertid enige om, korrespondenten og jeg: dill er ikke bare pynt og fjas, ikke bare dill og dall. Det er lenge siden vi sluttet å bruke dill som garnityr hjemme hos oss. Vi spiser dill som en grønnsak.

I salat for eksempel: Prøv å lage en grønn ­salat med massevis av egendyrket dill og ringer av det grønne bladverket til en løk (altså det som vokser over jorda). Med litt rapsolje og sitron og et godt grønnsaksalt til, blir det fantastisk godt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn