Dinner - en vinner

Ingen ekte kineser, men desto bedre for norske ganer. En middag på Dinner går aldri galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- DETTE ER LIKE BRA som en tur til Kina. Ikke sant, Robinson? sa Fredag henført over ei suppe, som riktignok viste seg å være av thailandsk opprinnelse. - Jeg mener - maten er bare så god, vinen er utsøkt, presentasjonen delikat og serveringspersonalet er påpasselig, men diskré til stede. Si meg, var det sånn i Kina også?

Robinson ristet på hodet.

- Ikke på de stedene jeg besøkte. Nå var jeg riktignok ikke på så spesielt fine steder i Beijing. Vi var på pakketur, og det er kanskje urettferdig å bedømme landets kjøkken ut fra de masseproduserte rettene vi fikk servert. Jeg kan love deg at det ikke alltid så delikat ut. Mitt inntrykk er at gode kinesiske restauranter i Europa, og ganske spesielt i Stortingsgata, er mer tilpasset Vestens stil - både når det gjelder smak, komposisjon og tilberedning, dessuten også interiør og tonefølge. Dinner fungerer godt i Norge, men det er ikke sikkert de bofaste i Kina foretrekker det slik. Jeg tror jeg tør si at Dinner ikke er Kina.

DET VAR FAKTISK en god stund siden de to spisevennene hadde besøkt det velrenommerte spisestedet, som har ny, utvidet meny som inkluderer flere asiatiske land, og dessuten nytt interiør i grå-brune sjatteringer. Stilig, men stadig langt fra kinesisk tradisjon, og helt fritt for lykter og dusker i rødt og gull.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.