Disse reddet gårdsdrifta

Flere hallingdøler klødde seg lenge i hodet da Bjørg Anita (43) og Leif Inge (51) satset på alpakka for å redde gårdsdrifta.

UTRADISJONELT: Bjørg Anita Reime er femtegenrasjons bonde på Bromma, og ville videreføre gårdsdrifta med alpakkaer i stedet for sau.
Fra venstre; Vemund (14), Leif Inge (51), Eivind (17) og Bjørg Anita Reime (43).
Foto Kristin Svorte
UTRADISJONELT: Bjørg Anita Reime er femtegenrasjons bonde på Bromma, og ville videreføre gårdsdrifta med alpakkaer i stedet for sau. Fra venstre; Vemund (14), Leif Inge (51), Eivind (17) og Bjørg Anita Reime (43). Foto Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En hvit turistbuss senker farten i 80-sonen på riksvei 7 mellom Oslo og Bergen. På det blå skiltet 200 meter lenger nede i veien står det «Bromma», og landskapet har skiftet form: Fra granskog til ei åpen eng, der en flokk på 50 latinamerikanere tygger gress.

- Noen ganger stopper de bussen og lar turistene komme ut med kamera, midt på riksveien! Da hoper køen seg opp naturligvis, trailersjåførene flyr i flint og legger seg på hornet. Man blir faktisk litt lei altså, ler Bjørg Anita Reime, frisør og alpakkabonde.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer