Ditt beste ferieland?

Kalde fakta.

ALDRI SUR: Når du legger turen sørover på jakt etter sommeren - og fryser mer enn hjemme - da føler du deg lurt. Foto: NTB Scanpix
ALDRI SUR: Når du legger turen sørover på jakt etter sommeren - og fryser mer enn hjemme - da føler du deg lurt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Norway? Oh, I see. Er ikke der fryktelig, fryktelig kaldt? Går det an å bo der? Altså, you know, sånn året rundt?

Det var helt i begynnelsen av februar og jeg var på ei ukes ferie i New York. Det var første gang jeg besøkte den fantastiske byen. Nå var jeg på fest og ble stående og prate med et par ekte newyorkere, født og oppvokst i Brooklyn. Og på sitt sjarmerende, men litt naive vis, spurte de meg ut om hvordan det var å bo så langt nord som Norge. Om man måtte holde seg innendørs om vinteren, eller om hele befolkningen migrerte lenger sørover halve året. Jeg vurderte et øyeblikk å gi dem en kjapp innføring i Golfstrøm-effekten, men siden jeg allerede hadde lært meg de grunnleggende kodene for small talk, gjorde jeg ikke det.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer