- Død for ingenting

PARIS (Dagbladet.no): - Dette er vår eneste mulighet til å bli hørt, sier ungguttene som startet opprøret i Paris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- ALLE KJENTE DE TO som døde, hevder de unge guttene vi møter i forstaden Clichy-sous-Bois utenfor Paris. De snakker om de to guttene Bouna Traore (15) og Zyed Benna (17), som døde da de gjemte seg nær en trafostasjon, på flukt fra politiet.

- Ja, alle er med. Dette er den eneste muligheten vår for å bli hørt, sier ungguttene. De snakker i munnen på hverandre. Magasinet på nett har spurt om de deltar i opptøyene.

Ungdommene har satt utallige biler i bydelen i brann og slåss mot politiet i mange netter på rad. Nå har opptøyene spredd seg til hele Frankrike. VI SER NESTEN INGEN mennesker som ikke er av fransk-arabisk eller fransk-afrikansk opprinnelse når vi besøker bydelen en vanlig formiddag. Forstedene  består gjerne av store forfalne boligblokker som ble bygget på 60- og 70-tallet. Mange har pekt på elendige boforhold, manglende vedlikehold og fremmedgjøring som en konsekvens av de dårlige boforholdene utenfor franske storbyer. Segregeringen er svært synlig.

- Det bor ofte seks-syv personer i hver leilighet, vi har ikke jobber og er fattige, sier ungdommene. De er fremfor alt sinte på politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer