Dømt for kommentar han ikke skrev selv

Tysk journalist og blogger har tillatt ærekrenkelse, mener retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

4. DESEMBER 2007 sto bloggeren Stefan Niggemeier tiltalt i tingretten i Hamburg for å ha tillatt at en æreskrenkende kommentar ble postet på nettsiden hans.

Den gamle flotte bygningen som huser tingretten er en vernet, historisk bygning som vitner om Hamburgs rikdom. Tidligere var det handel og sjøfart som sto for inntektene i den gamle hansabyen. I dag er det de store medie- og forlagshusene som preger byen.

Axel Springer-Verlag er et av dem. Selskapets mest kjente aktivum er avisa Bild-Zeitung. Bild blir lest av 12 millioner tyskere og kom i 2005 på sjetteplass av de største dagsavisene i verden.

Bild-Zeitung er såkalt Yellow Press, boulevardpresse, det norske ordet tabloid dekker ikke helt Bild-journalistenes beryktede arbeidsmetoder og uttrykksmåte.

BLOGGEREN PÅ ANKLAGEBENKEN er ikke en hvem som helst. Han er en proff og prisbelønt tysk mediejournalist, som i tillegg til å ha hatt faste mediekritiske spalter i de anerkjente avisene Süddeutsche Zeitung og Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung har drevet bloggen BildBlog sammen med andre mediejournalister i over tre år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer