Dømt til evig pine

Blir huden utslitt i helvete får du en ny, slik at du kan pines litt til. Det er ikke friminutt i det islamske helvete. Idéen om helvete finnes i flere religioner, og brukes blant annet som maktmiddel for de geistlige.

SKRAVLETE KVINNER: Kvinner som ikke har tidd stille blir hengt etter tunga. Disse tyrkiske tegningene er fra 1400-tallet, og viser profeten Muhammed på rundtur i helvete. I islam er helvete et ildfylt sted.Foto: Fra boka «The miraculous journey of Mahomet»
SKRAVLETE KVINNER: Kvinner som ikke har tidd stille blir hengt etter tunga. Disse tyrkiske tegningene er fra 1400-tallet, og viser profeten Muhammed på rundtur i helvete. I islam er helvete et ildfylt sted.Foto: Fra boka «The miraculous journey of Mahomet» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KVINNER SOM HENGER etter tunga eller håret.

Menn som får flytende metall helt ned gjennom strupen. Menn som tvinges til å spise sitt eget svidde kjøtt.

Det er noe av det som møter profeten Muhammed på en rundreise i det islamske helvetet. Tegningene er tyrkiske, fra 1400- tallet, og illustrerer at forestillingen om et helvete ikke er noe som bare hører kristendommen til.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer