Døden på Grytøya

17 mennesker døde. Piloten var full. Andrepilot "uskikket". Parterte lik i redningsarbeidet. Forsvaret hemmeligholdt rapport i 33 år.

Tar opp kampen: Per Tore Kristensen mistet kona og to små barn i flyulykka. Nå har han lest den hemmeligstemplede rapporten og fått helt nye vitnesopplysninger. Sammen med ti andre etterlatte har han gått til søksmål mot staten. Rettssaken startet mandag 25. januar. Foto: Sigurd Fandango
Tar opp kampen: Per Tore Kristensen mistet kona og to små barn i flyulykka. Nå har han lest den hemmeligstemplede rapporten og fått helt nye vitnesopplysninger. Sammen med ti andre etterlatte har han gått til søksmål mot staten. Rettssaken startet mandag 25. januar. Foto: Sigurd Fandango Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Les også: Forsvaret: - Kompleks sak

- Kona mi Britt ble bare 30 år.

Etter at Per Tore Kristensen (70) sier dette skal det gå tid før han snakker igjen.

Han sitter i bilen, ser rett fram, omringet av den nordlandske naturen.

- Og ungene mine ble fem og fire år...

Han husker eksakt hva de hadde på seg. At de vinket. Han husker ordene som falt, bildene går gjennom hodet hans, det var verdens beste sommer. Barna Rakel og Øystein var fulle av forventning og Britt var så vakker. Nå skulle han følge dem til flyplassen i Kirkenes. Noen uker til med jobben i Forsvarets etterretningstjeneste, så skulle han komme etter dem på ferie.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer