Du leser nå Dagbladet Pluss

Dr John Harvey Kellogg var like knasende sprø som cornflakesen han fant opp

Flere av de mest kjente merkevarene i verden har et merkelig opphav.

EN FORGLEMMELSE:Ei gjenglemt gryte med grøt på komfyren startet Kelloggeventyret for brødrene John Harvey og Will Keith i august 1894. Illustrasjon: Christian Grønvold
EN FORGLEMMELSE:Ei gjenglemt gryte med grøt på komfyren startet Kelloggeventyret for brødrene John Harvey og Will Keith i august 1894. Illustrasjon: Christian GrønvoldVis mer

Kreativ galskap: Hugo Boss fikk først fart på sysakene da han meldte seg inn i SS og startet produksjon av naziuniformer laget av tvangsarbeidere. Lamborghini ble kjørt i gang etter at grunnleggeren Ferruccio Lamborghini havnet i krangel med Enzo Ferrari om dårlige girkasser.

Bak en rekke av verdens mest kjente merkevarer ligger det oppsiktsvekkende historier. Og flere av produktene som preger hverdagen vår har opphavsmenn som var ... vel, mer enn en anelse eksentriske. Folk som John Harvey Kellogg, King Camp Gillette og John Stith Pemberton. 

Tilfeldigheter skulle bli starten på eventyret om cornflakes. Det, og en diett som skulle dempe sexlyst og motvirke masturbering.