Innfrir ikke: En litt fjongere pakistansk restaurant med hvite duker og mer avansert mat er en god ide, men Mehfel innfrir ikke.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
Innfrir ikke: En litt fjongere pakistansk restaurant med hvite duker og mer avansert mat er en god ide, men Mehfel innfrir ikke. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Dra heller til Grønland

Mehfel prøver å snobbe opp pakistansk mat. Det blir med forsøket.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Hvite duker, polstrede stoler, et stilrent lokale nesten uten dekorasjoner, svenske kelnere og ingen hovedretter til under 230 kroner - det kunne like gjerne vært et sted for franske klassikere. Men det er altså pakistansk mat som står på menyen på Mehfel. Tanken er vel at det pakistanske kjøkkenet fortjener bedre enn bare å bli assosiert med billige take away-sjapper.

Det er stor forskjell på en alminnelig norsk «kinarestaurant» og for eksempel Dinner. På samme måte er det milevid forskjell på norsktilpasset «indisk mat» og det som serveres på de beste pakistanske restaurantene i Lahore og London. Med en så betydelig konsentrasjon av innbyggere med pakistansk bakgrunn fortjener Oslo på alle måter et luksuriøst pakistansk alternativ.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn