Du leser nå Dagbladet Pluss

Dramadama

Lena Kristin Ellingsen (32) jobber med å bli mindre fordomsfull. Så langt går det sånn passe.

I garderoben: Lena Kristin Ellingsen leser til «Det flygende barnet», som har premiere på Nationaltheatret fredag 11. januar. Foto: Nina Ruud
I garderoben: Lena Kristin Ellingsen leser til «Det flygende barnet», som har premiere på Nationaltheatret fredag 11. januar. Foto: Nina RuudVis mer

Lena Kristin Ellingsen legger fra seg den kinesiske pannekaka og tenker. Lenge. Så løfter hun hånda, og én og én finger spretter opp mens hun svarer på hva livet har lært henne:

- Jobb hardt. Ikke vær for streng mot deg selv. Nyt. Kast alle fordommer.

- Alle?

- Ja. Jeg tror du kommer mye lenger ved å stille med blanke ark i møte med hvem som helst. Det overrasker meg, men jeg kan være veldig forutinntatt. Jeg tror det er lett å være det når du kommer fra en liten plass.

- Har du et eksempel?

- I teaterverden har vi utrolig lett for å dømme folk ut fra talent, innsats, utseende. Men et menneske du tror er dust kan være et varmt, klokt menneske. Det er utrolig mye sladring blant skuespillere. Jeg er med på det selv. Vi får næring av det, selvfølgelig fordi det får oss til å føle oss bedre. Jeg kan ta meg i å skuffe meg selv når jeg har tenkt dårlige tanker om folk, som viser seg ikke å stemme. Jeg prøver å jobbe mot det. Men jeg må øve meg der.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.