TØFT: «Helvetesilden» handler om to alenemødre. Fossum ble skilt da barna var 5 og 10 år. - Det var et veldig fattig liv. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM
TØFT: «Helvetesilden» handler om to alenemødre. Fossum ble skilt da barna var 5 og 10 år. - Det var et veldig fattig liv. Foto: SIV JOHANNE SEGLEMVis mer

- Drapet er den måten ingen skal dø på, og den forbrytelsen som aldri kan gjøres om

Men krimforfatter Karin Fossum har et kjærlig forhold til døden.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Magasinet): Ullevål sykehus, tidlig på 70-tallet: Patologene pakker det hvite lakenet til side så den døde kroppen kommer til syne.

KARIN FOSSUM (59) Tegning: FINN GRAFFFødt: 6. november 1954.Familie: - Barna Martin (31) og Vilde (26), en eksmann, mor min og en lillebror.Stilling: En av Norges mestselgende krimforfattere. Aktuell: Var hovedattraksjonen på krimfestivalen forrige uke. Har nylig lansert krimromanen «Helvetesilden».Leser: - Jeg må med skam bekjenne at jeg nok for størstedelen leser norsk litteratur. Kanskje litt fordi jeg må vite hva kollegene mine gjør. Og så leser jeg lyrikk. Hører på: - Jeg elsker over alt på jord Monica Zetterlund. Det var noe med henne som var så unikt. Det verste jeg vet er listepop.Beste egenskap: - Jeg er veldig snill. Og veldig lettrørt. Jeg blir veldig fort bergtatt av mennesker, og jeg vil gjerne hjelpe dem.Verste egenskap: - Jeg er nok arrogant og veldig skeptisk til alt som har med det alternative å gjøre. Alt det avviser jeg fordi jeg er skeptiker og fordi jeg trenger bevis - og det får jeg aldri.Egenskap du ønsker deg: - Å være enda snillere og enda mer sjenerøs enn det jeg er.Hva provoserer deg: - Enhver form for gjerrighet: På penger, på kjærlighet, på forståelse.Om ti år: - Jeg sitter i det lille huset mitt på landet. Forhåpentligvis skriver jeg bøkene mine. Forhåpentligvis har jeg god helse, med unger og venner i behold.

De skjærer opp magen med store snitt, bretter huden til side og blottlegger ribbein og innvoller. På skjelettet må de bruke motorsag. De sager seg gjennom kraniet og åpner skallen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn