Drepte 16 000 i Gaza på ett døgn

Kristne og muslimer støtte sammen på samme sted som israelere og palestinere kjemper i dag.

BRUTALITET: Både jøder og muslimer fikk unngjelde for de kristne korstogsfarernes framferd. Massehenrettelser skjedde på begge sider. Denne fremstillingen finnes i "Les Croisades, Origines et consequences" av Claude Lebedel, og er fra 1200-tallet. Foto: WIKIMEDIA
BRUTALITET: Både jøder og muslimer fikk unngjelde for de kristne korstogsfarernes framferd. Massehenrettelser skjedde på begge sider. Denne fremstillingen finnes i "Les Croisades, Origines et consequences" av Claude Lebedel, og er fra 1200-tallet. Foto: WIKIMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DET VAR EN TOTAL MASSAKRE. For de kristne var tapene så enorme, at de aldri igjen klarte å reise seg i Det hellige land. Også i middelalderen var det kamper på Gaza-stripen, som i dag. Noen kilometer nord for Gaza by, sør før den israelske byen Ashkelon ligger det lille stedet La Forbie. Det er her Hamas' Kassam-raketter suser i dag.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer