- Drikk gjerne vin daglig

Mens Sonja Lee foretrekker viner fra Rhône-distriktet, er Terje Ness burgunderfrelst. Her er sortene mesterkokkene mener vil gi deg de beste vinopplevelsene i sommer. SOMMERENS BESTE RØDVINER SOMMERENS BESTE HVITVINER SOMMERENS BESTE ROSÉVINER MIN FAVORITTVIN - kjendisenes favoritter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LEE OG NESS er helt enige i at et godt måltid mangler noe uten et glass vin til. - Jeg har bodd i Frankrike, og der drikker man gjerne vin daglig. Det synes jeg er en tradisjon som er fin å holde på, sier Lee. Til sommerdagene anbefaler hun favorittvinene Rosaura (rosévin), Chablis Premier Cru (hvitvin) og Crozes-Hermitage (rødvin). Kollega Terje Ness har med seg to favoritter som begge er hvitviner - Chassagne-Montrachet og Le Chene Marchand. - Jeg foretrekker hvitvin om sommeren. Disse passer perfekt til båtturene, mener han. KOKKENE ER ENIGE om at vin smaker best i hyggelig selskap. - Stemningen er selvfølgelig viktig. Min beste vinopplevelse hadde jeg på toppen av Rondane i 30 minusgrader og bekmørke, med levende lys og vedfyring. Samboeren min og jeg delte da en helt enkel vin som akkurat den kvelden smakte fantastisk på grunn av den hyggelige settingen, sier Ness. Sonja Lee tror de anbefalte vinene vil gi mange gode opplevelser. Ness minner om at en god vin bør drikkes av et ordentlig glass. - Og vinflaska bør behandles med ærbødighet. Gamle flasker bør ikke ristes, da blander bunnfallet seg med vinen og du risikerer at den smaker ubehagelig, tipser Lee. - Det kan ofte være lurt å helle vinen over på en karaffel og la bunnfallet ligge igjen, oppfordrer Ness. Interessert i vin?Her kan du diskutere med likesinnede!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer