Drømmefangeren

Hele livet jaktet Thor Heyerdahl på paradiset. Han fant det i en fraflyttet italiensk landsby. Sønnen Bjørn Heyerdahl (67) lever farens drøm i Colla Micheri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er en grå tirsdag i paradiset, men det gjør ikke noe: Under en sort paraply langer Bjørn «Bamse» Heyerdahl (67) ut. Han leder oss nedover og oppover på ujevn steingrunn, gjennom smugene i landsbyen Colla Micheri. Her, på den gamle Romerveien, har verdenshistorien marsjert før oss: Napoleon med sin hær - og Bamses far, Thor Heyerdahl. Bamse peker ut døra til altmuligkvinnen Renata, Osterian som serverer de herligste måltider i helgene, og en blå sarkofag som halvsøsteren Marian har laget. Over muren ser vi det gule huset som hans far bygget og donerte til en religiøs orden som tok seg av foreldreløse barn.

- De kvittet seg med barna og bygde dyre leiligheter. Ikke rart paven har råd til gulltøfler og gullhatt, sier Bamse.

Vi passerer ferskentreet som plantet seg selv da en arbeider spyttet en stein på bakken for to år siden, skipsrederens hus og et par tøfler og noen blomsterpotter på en tram. Enkelte steder er gatene så smale at spilene i paraplyen skraper mot husveggene. Bamse viser oss bakerovnen som Thor fikk oppført. Den er stor som et hus og skulle forsyne hele landsbyen med brød. Ovnen kom aldri i bruk. Folk stakk heller ned til bakeren i byen ved havet. Men nå er noe skjedd: Bamse peker over en liten hageport der landsbyen slutter: På terrasser med dyrket mark, trær med pærer, fiken, oliven, appelsiner, sitroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer