Supperåd; Kok den italienske grønnsakssuppa to ganger - da får du en god kraft som de friske grønnskaene kan trekke i. Foto: Mette Randem.
Supperåd; Kok den italienske grønnsakssuppa to ganger - da får du en god kraft som de friske grønnskaene kan trekke i. Foto: Mette Randem.Vis mer

Drømmesuppe

Du kan ikke koke suppe på minner.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg husker nesten alt: Hvordan bordene sto utover på den vesle piazzaen, og stolene vippet på brosteinene, hvordan luften føltes, hvordan man stadig ble avbrutt i samtalen av kirkeklokkene. Og ikke minst husker jeg sulten, etter en lang dag på veien, og hvordan minestronesuppa vi fikk servert smakte, med sånn en presis og raus stor smak av ingenting annet enn grønnsaker. Det var en slik grønnsakssuppe man kan drømme om; og det er nettopp det jeg har gjort.

Men det fortvilte er at jeg ikke kan huske hvor vi var. Vi hadde bare gjort en tilfeldig overnattingsstopp på veien mellom Roma og Bologna. Neste morgen, etter en natt på et intetsigende hotell, var vi borte, uten å ha skrevet ned navnet på byen eller restauranten eller avkjørselen vi tok på motorveien. Allerede etter et par dager begynte jeg å angre, og lengte etter mer av suppa, og etter å vite hva som var hemmeligheten bak. Og siden den gang har smaken av suppa fulgt meg. Kanskje den til og med har vokst og blitt bedre med tiden? Det er i hvert fall slik at hver gang jeg spiste minestronesuppe, eller en annen grønnsakssuppe for den saks skyld, målte jeg den opp mot suppa fra den kvelden på det stedet. Og ingenting nådde opp.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn