Du leser nå Dagbladet Pluss

Du finner det på gatekjøkkenet, på veikroa og i ditt eget krydderskap

Piffikrydderet er en gåte, selv for dem som produserer det.

PIFFIJAKT: - Alle krydder i Norge som kaller seg piffi, er kopier av Kockens piffi, sier Johan Tornakull i Lyckeby Culinar, firmaet som eier merkenavnet Kockens. Men selv ikke han vet hvem som fant opp krydderet. Foto: MICKE WOLTMAN
PIFFIJAKT: - Alle krydder i Norge som kaller seg piffi, er kopier av Kockens piffi, sier Johan Tornakull i Lyckeby Culinar, firmaet som eier merkenavnet Kockens. Men selv ikke han vet hvem som fant opp krydderet. Foto: MICKE WOLTMANVis mer

(Magasinet): Du finner det på gatekjøkkenet. På veikroa. I ditt eget krydderskap. På burgere og brødskiver med smeltet ost, på Grandiosa og i kjøttdeig. Og i tv-ruta.

«Robinson»-deltaker Anita Svensson hadde i 2011 med seg et stort glass piffi på ekspedisjonen.

Da Eyvind Hellstrøms opprydning i det norske matlandskapet sto på som verst i 2009, rykket Per Arne Rennestraum i Porsgrunns Dagblad ut med et brennende forsvar mot matsnobbene han mente var i ferd med å overta landet:

«Hver gang han sier noe vondt om det geniale krydderet piffi, sender han et helt folk inn i skammekroken.»

Men hvor kom egentlig piffi fra? Hvem fant opp krydderblandingen? For å finne svaret på mysteriet måtte Magasinet ta mange telefoner, til både språkfolk og lokalguider.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.