LEKEN: -  40-årskrise? Jeg vil understreke at jeg bare er 39, sier Abid Q. Raja, som nylig syklet hele Norge på langs. Her tester han triks med en av Oslos bysykler. -  Men tagging, det har jeg aldri hatt sansen for. Ren forsøpling, kommenterer han. Foto: Jacques Hvistendahl/ Dagbladet
LEKEN: - 40-årskrise? Jeg vil understreke at jeg bare er 39, sier Abid Q. Raja, som nylig syklet hele Norge på langs. Her tester han triks med en av Oslos bysykler. - Men tagging, det har jeg aldri hatt sansen for. Ren forsøpling, kommenterer han. Foto: Jacques Hvistendahl/ DagbladetVis mer

- Du kan si jeg brukte valgkampen som skalkeskjul til å leve ut drømmen min

Abid Raja (39) er ikke som andre politikere.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Det piper i telefonen: «Pga. forsinket valgkampopplegg uti Ås er jeg litt forsinket inn.» Ti minutter seinere: «10.40 - beklager». Og 40 minutter etter planen står han der, juristen, debattanten, trebarnsfaren, Venstre-politikeren og stortingsrepresentanten Abid Raja, sommerlig antrukket i shorts og rød Lacoste-skjorte.

Han ser uforskammet sprek ut. Grunnet dette forsinkede valgkampopplegget i Ås måtte Rajas egen sykkel bli hjemme, så vi har tatt med en bysykkel fra nærmeste stativ i Spikersuppa. Det viser seg at det skal bli Rajas jomfrutur på bysykkel.

- Oj, den veier jo et tonn! Raceren min veier 6,4 kilo. Men den er kanskje ikke så egnet i byen heller. Nei, bremsene virker - det er bra det her.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn