«Du kjem alltid til å være min trener, uansett hva som skulle skje i framtida.»

Svømmer Alexander Dale Oen i brev til trener Stig Leganger-Hansen i 2008.

DRØMMETEAMET: De var svømmesportens dream team. For første gang siden Alexander Dale Oens død, er trener Stig Leganger-Hansen tilbake.  Foto: NTB Scanpix
DRØMMETEAMET: De var svømmesportens dream team. For første gang siden Alexander Dale Oens død, er trener Stig Leganger-Hansen tilbake.  Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De var uatskillelige. Alexander Dale Oen og Stig Leganger-Hansen startet samarbeidet i en svømmehall i Loddefjord i 2000. Alex som en eplekjekk og uerfaren unggutt på 15, Stig som en uskolert trener. Ti år seinere var gutten blitt mann, treneren blitt moden og norsk svømmesport hadde fått en opptur uten sidestykke. Det handlet om ekstrem dedikasjon og stor indre motivasjon, om 800 treningsøkter i året, 200 mil i bassenget. Det handlet om store drømmer, og enda større gjennomføringsevne. Stig og Alex var norsk svømmesports dream team.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer