Durek Verrett forklarer sine påståtte evner

Durek Verrett forklarer sine påståtte evner

... men professorer mener Verrett egentlig sier at han fungerer som mikrobølgeovn og at han mystifiserer vanlig medmenneskelighet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OM Å PÅVIRKE ATOMER:

- Du hevder deg feilsitert av den norske pressen, men det hersker også forvirring rundt hvordan vi skal forstå ting du utvilsomt har sagt og skrevet. I et intervju med American Focus TV Network sa du følgende: «Det som skjer i sjamanisme, er at vi faktisk har evnen som gir oss tilgang til atomene. Vi kan rotere kjernen (nucleus) i atomene, i tillegg til elektronene i atomene, som bokstavelig talt reduserer alder. Dette er virkelig kraftige saker.» Hva mener du her?

ÅPENHJERTIG: Prinsesse Märtha Louise og hennes nye kjæreste Derek Verrett blir emosjonelle under intervjuet med Dagbladet. Video: Madeleine Liereng Vis mer

- Kroppen er bygd opp av bestemte frekvenser. I sjamanismen går vi inn i frekvensene som produserer serotonin, dopamin og frigjør endorfiner. Det meste av det som gjør at kroppen din eldes, skyldes miljøforurensing og frie radikaler, men også produktene du bruker og hvordan kroppen regulerer seg selv. Sjamanismen regulerer kroppen på en måte som styrker hvordan kroppen fungerer gjennom mitokondrier. Du kan faktisk vitenskapelig se hvordan kroppen regenererer seg selv, fordi den ikke lenger har disse høye stressnivåene. Når jeg går inn, endrer det måten elektronene spinner rundt i kroppen din, fordi kroppen begynner å bygge opp et høyt energinivå. Når kroppen bygger energi, forer det mitokondriene som gir deg ungdommelighet og vitalitet. Vi tar ut all giftstoffene i kroppen. Skifter alle disse tingene, slik at alle molekylene, og alt i kroppen kan fungere, rotere og bevege seg på en måte som gir helse og vitalitet i systemet.

- Og dette hevder du at du altså gjør ved å gå inn i atomene?

-Man får tilgang til atomene gjennom energi. Kroppen har et elektromagnetisk felt, og hver gang kroppen påvirkes av sterke kjemikalier, lys, mat - alle disse tingene - påvirker det cellekjernen (nucleus). Så går kroppen inn i en tilstand der den bygger opp høye verdier av inflammasjon, som påvirker atomer og kroppen. Eller så kan det gi motsatt effekt. I sjamanismen kan vi gå til alle aspekter av kroppen gjennom energi, pust og ved å endre dietten.

- Så du står ved at du kan påvirke kjernen i atomene?

- Jeg står ved at man kan få tilgang til kroppens kjemikalier gjennom å endre visse ting som er blitt påvirket på sjamanisk vis, ikke bare gjennom alternativ terapi. Så alt henger sammen. Du kan for eksempel plassere noen i dyp meditasjon. Ved å gjøre det, minsker det verdiene av kortisol og stressnivået i kroppen, og atomene begynner å endre seg. Under et mikroskop kan man bokstavelig talt se at kroppens økosystem endrer seg, fordi du endrer dynamikkene i det som skjer innvendig i kroppen. Så ja, det er det jeg snakker om. Kroppen din er bygget opp av energi. I sjamanisme endrer vi energi i kroppen, som endrer måten kroppen din mottar informasjon gjennom syntese.

Durek Verrett forklarer sine påståtte evner

DETTE SVARER EKSPERTEN: - Jeg ler høyt når jeg leser dette. Oversetter jeg hovedbudskapet i det «sjamanen» sier til litt mer folkelige termer, så sier han at han har evne til å fungere som mikrobølgeovn. Nå er det imidlertid slik at ting blir varme, ikke yngre i mikrobølgeovner. En annen mulighet er at han med de evnene ville kunne få seg jobb som MR-maskin på et sykehus. Disse diagnosemaskinene fungerer jo nettopp gjennom å flippe atomer over på siden og så observere hvordan de flipper tilbake. Med andre ord, det han sier er komplett vås. Han har hentet inn en del ord og begreper fra elementære lærebøker i fysikk og biologi og satt disse sammen slik at det han sier høres dypt ut for vitenskapelige analfabeter. For oss andre blir det bare latterlig, sier fysikkprofessor Alex Hansen ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU).

OM Å HJELPE KREFT:

På din egen hjemmeside, skriver du at dersom pasienten er syk, sitter i rullestol, kan du ikke garantere å hele sykdommen, fordi «heling fra sykdom avhenger av pasientens villighet». Sier du ikke med dette at du kan kurere sykdom, dersom pasienten er villig nok?

- Nei. Da jeg satt i rullestol, og legene sa at jeg aldri kom til å gå igjen, må du ha viljestyrke. Du må gjøre alt du kan, mentalt, følelsesmessig, med legen din, familien din – du må ha viljestyrke til å bli frisk. Jeg fikk dialyse i ti år, de sa at jeg ikke kom til å overleve, og her er jeg. Jeg klarte meg, og det var viljen min som gjorde det.Når jeg møter folk som kommer til meg med diagnoser fra legen sin, sier jeg at de skal lytte til legen sin, men du må mest av alt ha viljestyrke til å leve.

- Sier du indirekte at du helet deg selv?

- Nei, men at jeg var en del av helingsprosessen. Legene hjalp, viljestyrken min hjalp, min følelsesmessige styrke hjalp, evnene mine til å snakke med kroppen min og spise riktig – det var en blanding av mange ting. Vil jeg si at legene helet meg? Nei, Legene gjorde det de kunne, men så var det opp til meg og ta det de ga meg og dytte meg igjennom det. Det var jeg som matte ha mental styrke til å akspertere at jeg var på dialyse og ikke få et sammenbrudd. Før jeg fikk nyretransplantasjon sa de at jeg kunne dø under operasjonen. Jeg måtte ha vilje til å fortelle meg selv at jeg ikke skal dø, jeg skal være her fordi jeg har så mye kjærlighet å gi verden. Så vil jeg si at jeg helbredet meg selv? Det er et åpent spørsmål? Vil jeg si at jeg hadde nok viljestyrke og kjærlighet og draiv til å gjøre akkurat det legene sa og ta vare på meg selv – absolutt. Det er tosidig. Det er legen, og deg. Mange vil legge alt ansvaret på legen, og det er ikke rettferdig. Men til sjuende og sist var det jeg som satt der i rullestolen med tankene mine, og jeg måtte ta avgjørelser på mine egne vegne.

- Det er dette mye av kritikken mot deg handler om, at du påfører folk skyldfølelse fordi de tilsynelatende ikke har viljestyrke nok til å bli bedre?

- OK. Hvis du ikke har viljestyrke til å pusse tennene, hva skjer med tennene dine da? Du får hull.

- Det er ikke det samme.

- Jo. For meg er ikke viljestyrke det de vil ha det til å være. Viljestyrke er vilje. Hva er viljen din i livet? Hvor har du fokus, devotion og energi? Hvis du ikke slutter å spise dårlig mat når du er overvektig, da skaper du sykdom hos deg selv. Så for meg er det et ansvar, og å vise kjærlighet til seg selv.

- I en nettdiskusjon med islandske Vantru skriver du at du «ikke kan kurere kreft, men du kan hjelpe den, ved å gå inn og se på skjelettet og sentralnervesystemet og renske ut giften i kroppen». Det høres ut som om du hevder å gi mye mer enn å hjelpe i en mental prosess?

STRENGE REGLER

I Norge har alternative behandlere ikke lov til å gjøre medisinske inngrep eller behandling som kan medføre alvorlig helserisiko for pasienter. De kan heller ikke behandle alvorlige eller smittefarlige sykdommer. Det er heller ikke lov å markedsføre slik behandling eller påstå at alternativ behandling har konkret helbredende effekt på konkrete sykdommer.

- Kroppen din bygger opp visse energier, det er en negativ cellehukommelseblokkering (cellular memory blocking). Når du har for mye stress og angst, er det vanskelig for kroppen å gi slipp på all denne energien. Jeg går inn og hjelper folk å hoste det opp, få det ut av systemet, de gjesper det ut av systemet, noen kaster opp – i sjamankulturen er dette vanlig. Ting er ikke bare det vi opplever, det er også energi som sitter fast inni kroppen. Vi renser det ut. Det kommer inn i sentralnervesystemet ditt, inn i ditt sympatiske nervesystem (sympathetic nerve system), det begynner å påvirke ditt parasympatiske nervesystem. Mange vet ikke at angst bare er en opphopning av mange følelser som de holder fast ved, og så blir det overopphopning, og kroppen føler angst, den sier at dette må ut. Det er det vi gjør i sjamanismen, vi trekker den dårlige energien ut, og putter den gode energien inn.

- Du kaller det gift, som altså er dårlig energi. Jeg forstår fortsatt ikke hvordan du «hjelper kreften»?

- Jeg hjelper ikke kreften, jeg er ikke her for å kurere kreft. Jeg hjelper med å lette på det som forårsaker stress og press og ubalanse.

- Jeg refererer bare til det du selv skrev; at du kan «hjelpe kreft».

Han ber meg lese det han skrev. Jeg siterer ham igjen. Han nikker.

- Ok. Med å «rense ut giften i kroppen», hjelper det kroppen å ikke ha alt det ekstra stresset, mens de gjennomgår behandling og alt det de opplever. Når noen får kjemoterapi, er det veldig belastende for kroppen. Kroppen er en levende organisme, og i sjamanismen vet vi at hvis kroppen ikke føler at den får ting ut, så vil det være mer utfordrende for personen å få behandlingen de trenger og føle at kroppen kan hvile etter alle behandlingene. Så det er måten jeg hjelper på. Jeg heler ikke kreften per ce, jeg hjelper kroppen å lette seg for disse tingene, slik at kroppen kan gå gjennom den helingsprosessen som er nødvendig under den behandlingen de får.

Durek Verrett forklarer sine påståtte evner

DETTE SVARER EKSPERTEN: - Dette er banalt, og rent vitenskapelig har det ingenting for seg. Det er sikkert bra med støtte fra venner og familie når man er syk, men det han gjør, er å mystifisere vanlig medmenneskelighet. Jeg biter meg også merke i at han nå har begynt å gå tilbake på ting han har sagt tidligere, blant annet det at han kan kurere kreft. Noe av problemet er at han hele tida hevder seg misforstått og feilsitert, og det er ingen som har kapasitet til kontrollere og forfølge alle påstandene. Imens går kasseapparatet varmt, sier Kristian Gundersen, som er professor ved seksjon for fysiologi og cellebiologi ved Universitetet i Oslo.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer