Du leser nå Dagbladet Pluss

Dyre utsikter

Husleia er høy på Tjuvholmen. Det er det gjestene som betaler for.

Høye priser:   Hadde prisen vært halvparten, kunne stjernene blitt flere, konkluderer Fredag.  Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Høye priser: Hadde prisen vært halvparten, kunne stjernene blitt flere, konkluderer Fredag. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

—Hvor lenge må man egentlig vente på noe å drikke? Spurte Fredag etter å ha finlest menyen to ganger.

—Det satt gjester på bare noen få av Bølgen & Mois mange bord, og et par servitører vandret rundt i lokalet uten å bry seg nevneverdig om sine besøkende.

Fem og et halvt år er gått siden Bølgen & Moi åpnet filialen på Tjuvholmen, og like lang tid er det siden Robinson og Fredag felte dommen: nydelig mat, behagelig betjening og elegante lokaler.

- Det må være lov å forvente en servitør som er opptatt av gjestene sine, selv etter en lang sommer, mente Robinson og henga seg til uteserveringens største fortrinn: Kikke på forbipasserende.

Etter å ha startet restaurant for atten år siden, har Bølgen og Moi nå åtte restauranter i drift rundt om i landet.